Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Καΐρειος Βιβλιοθήκη: Αγκάθια και αμάραντα της Γιάννας Ανδρεάδη - Εγκαίνια

Χαμογελαστή, πρόσχαρη η ζωγράφος Γιάννα Ανδρεάδη.
Αγκάθια, αμάραντα, αφάνες, γαϊδουράγκαθα, ασφάκες, άρτηκες, σκυλοκρεμμύδες, το σμύρνιο, το μαγικό ελίχρυσο φυτά της Ανδριώτικης φύσης γίνονται μαυρόασπρα σχέδια μέσα από την δημιουργική έκφραση της Γιάννας Ανδρεάδη. Ταπεινό θέμα σε λιτή απόδοση, χορταράκια των αγρών πρωταγωνιστές σε πίνακες μεγάλων και μικρών διαστάσεων, απλά σχέδια αφαιρετικά χωρίς πολλά πολλά στολίδια, η ομορφιά της απλότητας με λίγες γραμμές.

Ειρήνη Δάμπαση, Γιάννα Ανδρεάδη και οι κοπέλες της Καϊρείου που βοήθησαν στο στήσιμο της έκθεσης
Χθες το βράδυ πολλοί φίλοι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης θαύμασαν τα ταπεινά λουλουδάκια της Γιάννας Ανδρεάδη η έκθεση είχε όμορφα στηθεί στις αίθουσες της εμβληματικής οικία Κυδωνιέως από την ομάδα της Καϊρείου που διευθύνει η Ειρήνη Δάμπαση.

Αριστερά: Κούλα Καλλιβρούση. Δεξιά με το μαύρο μπλουζάκι ο Σταύρος Πετσόπουλος των εκδόσεων ΑΓΡΑ



Με τον αδελφό της
Η Γιάννα Ανδρεάδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε ζωγραφική στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts του Παρισιού. Zει στη Γαλλία από το 1978. Όταν επισκέπτεται την Άνδρο μένει στο Κόρθι. Ανάμεσα στις πολλές σπουδαίες εκθέσεις που έχει συμμετάσχει σημειώνω το «ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ» ένα φωτογραφικό πρότζεκτ "με συλλογική συμμετοχή που συνθέτει μία ανέκδοτη, προσωπική και «οικία» όψη της Αθήνας με πλαίσιο το παράθυρο: Αθήνα θέα η Αθήνα θεά;" (μπορείτε να το δείτε εδώ: facebook.com) Οι φωτογραφίες του «ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ» έχουν κυκλοφορήσει σε βιβλίο "ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ – Παράθυρα στην πόλη" από τις Εκδόσεις Άγρα. Χαίρομαι πολύ που γνώρισα από κοντά την κα Ανδρέαδη μιας και είμαι θαυμάστρια του πρότζεκτ.

INFO
Αγκάθια και αμάραντα, η ζωγραφική της Γιάννας Ανδρεάδη, εμπνευσμένη από τοπία της Άνδρου στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη.
⁂⁂⁂⁂
Καΐρειος Βιβλιοθήκη - (οικία Κυδωνιέως πίσω από τον ΟΤΕ ) Καθημερινά 11:30-13:30 και 18:30-20:30, Σάββατο 11:30-13:30. Διάρκεια: 13 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2019
Το βιβλίο με πρόλογο του Μανώλη Χάρου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑΓΡΑ και θα το βρείτε στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου