Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Ολοκλήρωση Α Κύκλου Ρητορικής στη Λέσχη Ανδρίων


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Ά κύκλος συναντήσεων ρητορικής για μαθητές
δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στη Λέσχη Ανδρίων, που διήρκεσε από την 1
Δεκεμβρίου 2018 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2019.
Συνολικά 30 μαθητές ήρθαν σε επαφή με ποικίλα ήδη προφορικού λόγου και ομαδικά παιχνίδια που αποσκοπούν στην καλλιέργεια των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και της δημιουργικής σκέψης.

Ιδιαίτερη έμφαση στο εν λόγω πρόγραμμα, δόθηκε στη συναισθηματική αγωγή των μαθητών,αφού μέσω των ρητορικών ασκήσεων, του παιχνιδιού και του εκπαιδευτικού δράματος έμαθαν σταδιακά να “χτίζουν’’ την αυτοπεποίθησή τους και να εργάζονται ομαδοσυνεργατικά. ‘’Ασυνήθιστες χρήσεις αντικειμένων’’, ‘ήλιοι του είμαι’’, ‘ναι μεν...αλλά’’, αυθόρμητοι λόγοι και φανταστικές ιστορίες είναι μερικά από τα ρητορικά παιχνίδια που έμαθαν στους μικρούς ρήτορες να ξεπερνούν τον εαυτό τους, να εκφράζονται, να συνεργάζονται, να δημιουργούν με το πνεύμα και το σώμα και να αντιμετωπίζουν το κάθε λάθος ως κίνητρο για αυτοβελτίωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς-εμψυχωτές ( Αλφαβητικά )
Βαλσάμη Ευτυχία,
Μακρή βιβή,
Ρώτα Στέλλα,
Τηνιακού Αμαλία,
Τηνιακό Γιώργο,
Τσαντίλη Γεωργία, που με εθελοντική πρωτοβουλία ανέλαβαν τις συναντήσεις των ομάδων στο χώρο της Λέσχης Ανδρίων στη Χώρα.

Κυνηγώντας τις λέξεις, τα χρώματα και τη δημιουργία η Λέσχη Ανδρίων σε
συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση συνεχίζουν τη ρητορική με έναν Β ́κύκλο ρητορικών συναντήσεων από τις 16-03 έως τις 8-6-2019.

Εκ μέρους του διοικητικού Συμβουλίου και της Ομάδας ρητορικής της Λέσχης Ανδριών.
facebook.com/andrionclub

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου