Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019

Καθαρισμός της Παραλίας Παραπόρτι

Αυτή η ωραία παραλία πρέπει να γίνει λαμπίκο!
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία πρόκειται να γίνει την Κυριακή 24 Μαρτίου, εθελοντές με την υποστήριξη συλλόγων αλλά και με την υποστήριξη της επιχείρησης «The rock» θα καθαρίσουν την παραλία Παραπόρτι. Το ελπιδοφόρο νέο, που εύχομαι να βρει μιμητές είναι ότι μια επιχείρηση βλέπει λίγο πιο πέρα από τα όρια της. Γενικώς "οι μαγαζάτορες" δεν μας έχουν συνηθίσει σε παρόμοιες ενέργειες. Καλό θα είναι να μην τα περιμένουν από τον Δήμο ή από το κράτος να είναι ανοιχτόμυαλοι καθώς η σεζόν σε λίγο ξεκινά. Το θέμα βέβαια χωρά πολλές κουβέντες... όσοι οι κόκκοι της άμμου στο Παραπόρτι!

(Δελτίο τύπου της Λέσχης Ανδρίων)
Πρόσκληση στον Καθαρισμό της Παραλίας Παραπόρτι, Χώρα
Η Λέσχη Ανδρίων, το Λιμεναρχείο Άνδρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και η ομάδα του έργου LIFE Andros Park διοργανώνουν και σας προσκαλούν στον καθαρισμό της παραλίας Παραπόρτι στη Χώρα.

Ο καθαρισμός θα λάβει χώρα την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 11.00. Σημείο συνάντησης θα είναι η καντίνα «The rock». Στο πλαίσιο της δράσης οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την αξία του υγροτόπου στο Παραπόρτι από την ομάδα του έργου LIFE, ενώ θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της παραλίας και παράλληλη ενημέρωση για τα πλαστικά που καταλήγουν στις θάλασσές μας και το πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος από το Λιμεναρχείο Άνδρου και την ομάδα του έργου LIFE. Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο πυροσβεστικό όχημα του ΣΕΔΑ και να ενημερωθούν για τον εθελοντισμό. Είναι μια ευκαιρία για καλλιέργεια της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της ανάληψης δράσης για τη φροντίδα του τόπου μας. Απευθύνεται σε οικογένειες, νέους, ενήλικες και παιδιά.
Η δράση γίνεται με την υποστήριξη της επιχείρησης «The rock», που δραστηριοποιείται στην εν λόγω παραλία. Χορηγός επικοινωνίας: Asteras radio 92

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα στα όμορφα λιβάδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική πρωτοβουλία, που θα πρέπει να μιμηθούν όλοι μα όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στις παραλίες μας και βέβαια να φροντιζουν για την καθαριότητά τους και το καλοκαίρι.
    Πολλά μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή