Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Απεβίωσε η Νίκη Γουλανδρή

©Goulandris-Natural-History-Museum
Η Νίκη Γουλανδρή (1925–2019) ήταν επιτυχημένη βοτανική ζωγράφος, με τον σύζυγο της Άγγελο Γουλανδρή, ίδρυσαν το 1965 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Βοήθησε στην εικονογράφηση αρκετών βοτανολογικών βιβλίων, όπως τα Wild Flowers of Greece (Άγρια άνθη της Ελλάδας) και Peonies of Greece (Παιώνιες της Ελλάδας).  el.wikipedia.org

Πέθανε σήμερα Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα. Η αντιπρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Φαλή Βογιατζάκη, έγραψε στο Facebοοκ: «Με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι η Πρόεδρός μας Νίκη Γουλανδρή έφυγε από τη ζωή σήμερα Σάββατο, τα ξημερώματα. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη στις 12.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς. Θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Η ανάμνησή της πάντα ας μας εμπνέει». 

Αξίζει να διαβάστε την συνέντευξη που είχε δώσει 06.06.2011 στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, είναι ένα μικρό περιεκτικό δείγμα της προσωπικότητας που είχε αυτή η σπουδαία Ελληνίδα!
Ο κόσμος έχει μπερδέψει την κατανάλωση με την πρόοδο
kathimerini.gr


- Τι σας απασχολεί περισσότερο απ' όλα αυτόν τον καιρό;

- Η πολιτισμική μεταβολή του κόσμου. Από κάπου πρέπει να δοθεί το σύνθημα. Μόνο έτσι ο κόσμος θα επιβιώσει. Εξαρτώνται όλα από τη συμπεριφορά μας απέναντι στον πλανήτη Γη. Να σκεφθούμε ότι σπρώχνουμε τα παιδιά μας στον πληθωρισμό αγαθών. Δεν ξέρουμε τι θα πει μέτρο.

1 σχόλιο:

  1. Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια
    Πιστεύω να αφήσανε κάτι στο γεροκομείο Τυσσάνδρου ι Η στο κέντρο υγείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή