Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Οι πίτες τέλειωσαν και έμεινε στη μέση η γλύκα


Φέτος στην Άνδρο έγινε της... πίτας!
Κάθε χρόνο οι σύλλογοι κόβουν δεκάδες πίτες, άλλες στην Άνδρο και άλλες στην Αθήνα, φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η κοπή της Βασιλόπιτας είναι αφορμή για να συναντηθούμε με συγγενείς, φίλους, συμπατριώτες, να ανταλλάξουμε απόψεις, να μάθουμε τα νέα της Άντρου μας. Για τους συλλόγους είναι επίσης ένα καλό έσοδο, να βγάλουν κάποια έξοδα για τις δράσεις και τις ενέργειες που κάνουν. Αυτά είναι τα καλά των εκδηλώσεων, αλλά όμως υπάρχει και η άλλη όψη...

Το συχνό-μπουκουνάτο κάνει το κορμί αφράτο
Αν προσθέσουμε στις πίτες των συλλόγων, τις οικογενειακές και τις επαγγελματικές έχουμε φάει ένα ζιμπίλι τσουρέκια. Ξέρετε που πηγαίνουν τα τσουρέκια όταν τα τρώμε; εκεί που δεν θέλουμε... στους νέους κάθονται στους γλουτούς και στην λεκάνη, στους μεγαλύτερους στη μέση! Σωστός χαμός και θλίψη μεθεόρτια! Ακόμη και να περπατήσουμε από το Καλιβάρι μέχρι το Στενό δεν πετάμε από πάνω μας τους κουραμπιέδες και τα φοινίκια! Φυσικά δεν είναι μόνο ένοχες οι πίτες αφού συνήθως εναλλάσσονται από φαγιά, μεζέδες, κρασί, ρακιά και τέλος φρούτο!

Μέγα το θερμιδικό φορτίο της πίτας
Ενα μέτριο κομμάτι Βασιλόπιτας 100 γρ. έχει περίπου 350 θερμίδες και 7,5 γρ. λιπαρά. Υπάρχει όμως ελπίδα! Αγούρια! δηλαδή  από σήμερα αν ακολουθήσουμε την αδυσώπητη δίαιτα που θέλει το πρωί να τρώμε αυγό βραστό και μετά κοτόπουλο βραστό ή ψητό με αγγούρια όλο και κάτι θα χάσουμε! Με τόσα που φάγαμε από εδώ και μπρος μόνο αγγούρια μας αξίζουν! 

Προσεχώς αυγόσουπες σε σχήμα καρδιάς
Στις 17 Φεβρουαρίου ξεκινά το Τριώδιο, 28 Φεβρουαρίου έχουμε Τσικνοπέμπτη και έρχονται βουνά με αυγόσουπες και αυγοκαλάμαρα, αποκριάτικοι χοροί, του Αγίου Βαλεντίνου με τα σοκολατάκια... ε λοιπόν ας κάνουμε τα κουμάντα μας!

Dictionary
Συχνό-μπουκουνάτο > μπουκουνιά=μπουκιά
ζιμπίλι>ζεμπίλι=μεγάλος σάκος από καουτσούκ για την μεταφορά οικοδομικών υλικών.
φοινίκια=μελομακάρονα
Αυγόσουπες=αυγοφέτες
Αυγοκαλάμαρα=δίπλες

3 σχόλια:

  1. Ποια κουμάντα;;;;;;;;;;;;;;; καταστραφήκαμε, δεν θα περνάμε την πόρτα σε λίγο, άσε που μετά τις απόκριες έρχεται το Πάσχα και να ο Λαμπριάτης, να τα τσουρέκια, να τα κουλουράκια και τα σοκολατένια αυγά. Προτείνω κλείσιμο σε νοσοκομείο 2-3 μήνες μόνο με νοσοκομειακό φιδέ, να δεις τι ώρα αδυνατίζουμε, αλλιώς ελεύθερα στην Άνδρο...δεεεεεεν.
    Γι αυτό: ΚΑΛΗ ΟΕΡΕΞΗ guys.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ξεχνάς Boul boul οι Ανδριωτες ειμαστε καλοφαγαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε καλοφαγάδες, αλλά να μην πάει και η καλιά μας, κρίμα δεν είναι; Οι παππούδες μας τρώγανε γλίνες και σιγκάθουρα, αλλά το Λειβαδια - Μέσα Βουνί το είχαν για πλάκα, που να σταθεί η γλίνα με τόσο ποδαρόδρομο, στα μισά του δρόμου είχε εξαφανιστεί από τις αρτηρίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή