Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Λέσχη Ανδρίων: Η κοπή της ενωτικής Βασιλόπιτας 2019


Μεγάλη προσέλευση και επιτυχία είχε η πρωτοβουλία της «Λέσχης Ανδρίων» για την κοπή μιας πίτας για όλους τους συλλόγους που έχουν έδρα και δραστηριοποίηση στη Χώρα της Άνδρου. Περίπου 150 συμπολίτες μας ήρθαν στο χώρο της «Λέσχης Ανδρίων» και λάβανε κομμάτι της πίτας 21 σύλλογοι.

Την πίτα ευλόγησε ο παπα - Γιάννης Στάμος. Τα πρώτα δύο κομμάτια τα αφιέρωσε στη Μακεδονία και στα νησιά μας και ζήτησε αρμονία και συνεργασία μεταξύ μας για την πρόοδο της Άνδρου, και ειδικά αναφερόμενος στη επερχόμενη αυτοδιοικητική εκλογική διαδικασία, με παρόντες αρκετούς από τους υποψηφίους.


Ο πρόεδρος της «Λέσχης Ανδρίων», Δημήτριος Κοκκίνης, ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την τιμή που έκαναν στη Λέσχη με την παρουσία τους να ενωθούμε όλοι, ισότιμα, γύρω από μία πίτα. Ευχαρίστησε τους μεγάλους ευεργέτες τις «Λέσχης Ανδρίων», και τις προηγούμενες διοικήσεις, που με την προσφορά τους σε περιόδους ακμής και παρακμής βοήθησαν να διατηρηθεί αδιάκοπη η πορεία της μέχρι σήμερα, καθώς και όλους του ανθρώπους που συνεισφέρουν ανιδιοτελώς και εθελοντικά στην επανενεργοποίηση της, όπως τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δρουν ως εμψυχωτές για την ενεργοποίηση του Τμήματος Ρητορικής της «Λέσχης Ανδρίων».


Κλείνοντας αναφέρθηκε σε μελλοντικές πρωτοβουλίες και στους τρεις άξονες που κινείται το Δ.Σ. της «Λέσχης Ανδρίων». Οι τρείς αυτοί άξονες είναι, α) το παρελθόν, με την διατήρηση και διαφύλαξη της ιστορίας της, β) το παρόν, με του ανοίγματος του χώρου της «Λέσχης Ανδρίων» για να γίνει μέρος της κοινωνικής ζωής της Άνδρου, και γ) στο μέλλον, με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους για την καλλιέργεια κοινωνίας πολιτών.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν, ανιδιοτελώς, μουσικά, ο Κάρολος με τον Θανάση, με έγχορδα και πνευστά όργανά και η Αμαλία με πιάνο. Το καφενείο «Ο Μπόνης» εξυπηρέτησε το κοινό και η διασκέδαση κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα!

Χρόνια μας πολλά! Υγεία! Και του χρόνο να είμαστε καλά και ενωμένοι!

Κείμενο - Φωτογραφίες: facebook.com/andrionclub

2 σχόλια: