Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Εκδήλωση για την αλιεία στην Λέσχη Ανδρίων

Αγαπώ ❤️ Λέσχη Ανδρίων... ειδικά με τη νέα της διεύθυνση και τις προσπάθειες που κάνει το Δ.Σ. να κρατήσει ζωντανή την έρημη Χώρα του χειμώνα! Μπράβο σε όλους! (Μια Kumtel μόνο όμως δεν φτάνει! χε, χε)




Η Αλιεία στην Άνδρο - Νομοθετικό Πλαίσιο
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες 18 Ιανουαρίου 2019 η Ανοιχτή Ενημερωτική Ημερίδα του "Λιμεναρχείου Άνδρου" με την υποστήριξη της "Λέσχης Ανδρίων" με θέμα "Η Αλιεία στην Άνδρου - Νομοθετικό Πλαίσιο".
Η εκδήλωση απευθυνώταν σε αλιείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, και είχε προσέλευση από όλα τα μέρη της Άνδρου. Μετα την παρουσίαση έγινε συζήτηση πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στην ανάγκη συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των λιμενικών αρχών και των αλιέων για την προστασία των θαλασσίων πόρων και του περιβάλλοντος. Επίσης εστίαση δόθηκε στην ανάγκη συχνότερων τέτοιων συναντήσεων για την ανάπτυξη της συνεργασίας των ενδιαφερόντων.
Κείμενο - Φωτογραφίες από: facebook.com/andrionclub

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα στα λιβάδια απωτην βροχερή και παγωμένη Νέα Υόρκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα λιβάδια καλημέρα ανδρός την όμορφη και βροχερή Νέα Υόρκη και παγωμένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν παραβρέθηκα βέβαια και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αναφέρθηκε σχετικά - γιαυτό συμπληρώνω ενημερωτικά - οτι υπάρχει η δυνατότητα Αξιοποιησης (και πρόσθετων εσόδων) για τους ιδιοκτητες των επαγγελματικών Αλιευτικών σκαφών , βασεο Νομοθετικής διάταξης απο το 2015 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) 2014 – 2020) που επιτρέπει σε αυτούς κατόπιν σχετικής Αδειοδότησης να επιβιβάζουν σε αυτά τουρίστες - επισκέπτες προκειμένου να αποκτήσουν την εμπειρία του ψαρέματος, να συμμετέχουν πιθανά σε αυτό έως και να τους προσφερθούν θαλασσινά εδέσματα μαγειρεμένα στο σκάφος, χωρίς να μπορούν αυτοί να αποκτησουν ή να εμπορευθούν τα αλιεύματα. Επίσης μετά την σχετική Άδεια θα μπορεί να ζητηθεί κάποιος "ναύλος" ως Παροχή Υπηρεσίας (μετα την έκδοση φυσικά των όσων προβλέπονται στην διάταξη) ή να προσφερθεί στα πλαίσια ενός Ολοκληρωμένου "πακέτου" Εναλλακτικού Τουρισμού. Ο σχετικος πρόσφατος Νόμος για τον Εναλλακτικό Τουρισμό (Ν. 4582/2018_ΦΕΚ A 208/2018) το προβλεπει επίσης ενω προσωπικά συμμετείχα στην διαμόρφωση του στην ΕΠΕΚΕ Τουρισμού του Ελληνικού Κοινοβουλίου ως σύμβουλος - εκπρόσωπος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή