Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Λυρόπουλα: Μια Ανδριώτικη νοστιμιά


Το λυράκι είναι ένα είδος κολοκυθιού πολύ νόστιμου που ελαφρώς γλυκίζει, τα άνθη του στην Ανδρο τα λέμε "πουλιά" και τα τρώμε σε πολλές παραλλαγές με κύρια τα τηγανιτά (Τα βουτάμε σε χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι στο πετρογκάζ, σε ηλεκτρικό μάτι χάνουν μεγάλο μέρος της νοστιμιάς τους)


Τηγανιτά με μια ελαφριά κοπανιστή και λίγο ροζέ κρασί. Επίσης τους πάει πολύ η μπύρα αν είναι ζεστός ο καιρός.

2 σχόλια:

  1. Καλοφάγοτα μπουλάκι,πουλιά έχει και το nj,κοπανιστή ώμος δεν έχομε,και το τυρί αυτό το λατρεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή