Σάββατο 5 Μαΐου 2018

"Το τελευταίο σημείωμα" στην Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου

"Το τελευταίο σημείωμα"
Πέντε χρόνια μετά την πρεμιέρα της "Μικράς Αγγλίας" στο Δημοτικό Θέατρο της Άνδρου, ο Παντελής Βούλγαρης μας φέρνει τη νέα του ταινία, "Το τελευταίο σημείωμα" που θα προβληθεί την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018.
Ο  ίδιος και η σεναριογράφος της ταινίας Ιωάννα Καρυστιάνη θα είναι μαζί μας στη παρουσίαση και στη  συζήτηση στην προβολή της Παρασκευής και του Σαββάτου καθώς και στην δωρεάν προβολή για τους μαθητές των Λυκείων Χώρας και Γαυρίου, την Παρασκευή το πρωί.
Προβολές βραδυνές:
Παρασκευή 4 Μαΐου, ώρα 8:45μμ
Σἀββατο 5 Μαΐου, ώρα 9:15μμ
Κυριακή 6 Μαΐου, ώρα 8:45μ

Πριν από την εκτέλεση την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, άπαντες οι μελλοθάνατοι πλένονται, ξυρίζονται, φορούν τα καλά τους και στήνουν τρικούβερτο γλέντι με Κρητικά και Θρακιώτικα μοτίβα. Πάντα με το κεφάλι ψηλά. Συμβολικό κι αυτό. Ποιητική αδεία. Ενας εκ των μελλοθάνατων, δευτερόλεπτα πριν από την εκτέλεση, βγάζει τσατσάρα χτενίζει τα μαλλιά του, πετάει την τσατσάρα και φωνάζει «χτενίστε μου τ αρχ....α»
Προφανώς ο Παντελής στέλνει μήνυμα ηρωικό, λεβέντικο, συναισθηματικό, ελληνικό. Σα να λέει και να φωνάζει «σηκώστε το κεφάλι ρεεεεεε». Τον ακούει κανείς;

Πριν την προβολή..."επίκαιρα" της Άνδρου μικρού μήκους ταινιάκια του vanglouk: Ανδριακά Επίκαιρα: Ράλλυ αντίκα στην Άνδρο.

Πληροφορίες για την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου στο androsfilm.gr/
facebook.com/androsfilmclub
Προπώληση εισιτηρίων στο Ναυτικό Πρακτορείο Κατερίνας Κασιδώνη Ploes travel
Τηλέφωνο: 2282029220 , 6948402488.

2 σχόλια:

  1. Μοναδική, αριστουργιματική, υπέροχη.......κι όποιος έχασε την παρουσίασή της από τους δημιουργούς της, έχασε μια εμπειρία ζωής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ, την έχω δει την ταινία, αλλά φαντάζομαι πως αυτό που περιγράφεις θα ήταν συναρπαστικό. Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή