Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ο Μάιος των φρούτων


Τα καίσια ωριμάζουν κάθε μέρα και πιο πολλά. Βουλιάζει η καϊσιά και το στοίχημα είναι ένα: να τα φάω πιο γρήγορα από τον ποντικό! (=νόμος της φύσης, όπως προλαβαίνει τρώει!) Δυστυχώς δεν μπόρεσα να φάω πολλά μούσμουλα γιατί όταν ήρθα ήταν ήδη ξεπερασμένα. (με πρόλαβαν οι ποντικοί) Τα Λειβάδια έτσι σκεπά που είναι τα φρούτα γίνονται πιο γρήγορα.


 Καϊσιά - Βικιλεξικό
καϊσιά < καΐσι + -ιά < τουρκική kaysı < οθωμανικά τουρκικά (βερίκοκο). 


Μούσμουλα που γλύτωσαν από του ποντικού τα δόντια.

7 σχόλια:

  1. Πότε είναι τα μούσμουλα Το αγαπημένο μου φρούτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη πολύ λίγα πρόλαβα, έχουν ήδη γίνει, τώρα πάμε ολοταχώς για καϊσια, και λίγο μετά για μπουρνέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γίνονται και υπέροχη μαρμελάδα για μας τους μακρινούς της πόλης... Αμαρτία να τα φάνε όλα οι ποντικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλεις να έρθεις να φυλάς σκοπιά; Ποντικοπαγίδα έχω. Θα σου πω τι κάνουν στον ποντικό όταν πιαστεί στην φάκα, δεν το γράφω γιατί μπορεί να μου την πέσουν "οι φίλοι της ανεμπόδιστης ζωής των ποντικών" χα, χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχουν γάτιδες και οι ποντικοί αλωνίζουν. Οι γάτιδες είναι εξαιρετικά χρήσιμα ζώα. Τα σκυλιά είναι ψυχίατροι, αλλά όταν μένεις μέσα στα χωράφια, γάτιδες πρέπει να έχεις. Φυσικά άνετα μπορούν να γίνουν και τα δύο. Αν και αγαπώ τα σκυλιά, είχα 11 χρόνια σκύλο, τα τελευταία χρόνια εκτιμώ πολύ τους γάτιδες, ειδικά στην Ανδρο γιατί είναι αόρατοι! Σε αντίθεση με κάποιους ιδιοκτήτες σκύλων που είναι εντελώς αχάβαδοι. (Τα ζώα δεν φταίνε ποτέ, οι ιδιοκτήτες πάντα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή