Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Μπάλα και αλμυρό νερό

Σήμερα η εφημερίδα "ΦΩΣ των Σπορ" έχει ένθετο αφιέρωμα στην μυθική εποχή του Ελληνικού ποδοσφαίρου και την τότε σούπερ ομάδα του Ολυμπιακού. Ανεξάρτητα ποια ομάδα υποστηρίζει ο καθένας μας (σιγά την υποστήριξη έτσι όπως έχουν γίνει όλες σαν ξέφτια).
Από την δεκαετία το '50 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '70, το ποδόσφαιρο έμοιαζε να είναι Ανδριώτικη υπόθεση, με τον Γουλανδρή στο τιμόνι του Ολυμπιακού, τον Μαντζαβελάκη στον Παναθηναϊκό και τον Γκούμα στην ΑΕΚ. Αλλες εποχές, άλλοι άνθρωποι, άλλα ήθη.
Η ζωή όμως προχωρά τον δρόμο της και κάθε γενιά αφήνει στο σημάδι της, κάποιες γενιές χαράζουν ανεξίτηλα τον χρόνο, σε κάποιες άλλες ο άνεμος σβήνει τα χνάρια.
Η ιστορική ομάδα του Νίκου Γουλανδρή που έβαλε - σε μια σεζόν - 102 γκολ. Ιστορικές αναμνήσεις, πρωτοσέλιδα όπως το θρυλικό 11-0 επί του Φωστήρα και μια συνέντευξη του Νίκου Γιούτσου.
facebook.com/FosTonSport.
(Η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στον αδελφό μου Γιάννη, στους Χαράλαμπο Βούλγαρη, Νίκο Γιαννίση, Βαγγέλη Γαβριήλ, παθιασμένους Ολυμπιακούς... από μένα μια Παναθηναϊκιά) Έμπαινε Γιούτσοοοο!

1 σχόλιο: