Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Απεβίωσε η Ελένη Γιαννίση

Για να μη φορά μαουλίκα (μαντίλι κεφαλής) θα έκανε πολύ ζέστη το καλοκαίρι του 2008.
Η τελευταία των "παλιών" της γειτονιάς πέθανε χθες του Αγίου Νικολάου, δεν είναι υπερβολή αλλά μαζί της έφυγε μια ολόκληρη εποχή. Ηταν παρά δυο μήνες 94 χρονών. Οσοι την αγαπήσαμε θα την θυμόμαστε για τις φοβερές ατάκες της, τους πατατοκεφτέδες, τις φουρτάλιες, την κουβαρντοσύνη, τις μαουλίκες και τις νόστιμες Ανδριώτικες λέξεις που έλεγε, μα πάνω απ' όλα θα την θυμόμαστε γιατί ήταν η θεία Ελένη! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια. Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στη μια το μεσημέρι (ώρα 13.00) στον Αγιο Κωνσταντίνο, Λειβαδίων Ανδρου. Θεός σχωρέστην.

Δεκαετία του 1980, οι πολλές φουρτάλιες θέλουν πολλές μπουκάλες.
Μου πήρε πολύ ώρα να διαλέξω φωτογραφία, σε κάθε εικόνα κάτι θυμόμουν, από τη μια εικόνα  πήγαινε σε άλλη. Διάλεξα αυτές τις δύο: την πάνω για το πονηρό χαμόγελο και αυτή με τις φιάλες υγραερίου στην πόρτα του παρακούζινου γιατί η γεύση είναι η πιο παλιά μας μνήμη.

4 σχόλια:

  1. Έφυγε και η θεία Ελένη.... Πάει η γειτονιά άδειασε. Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια
    Καλημέρα λιβάδια θα τα πούμε από το Μπαχάμας σήμερα τ’ απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συλληπητήρια στην οικογένεια, ποτέ δεν ξεχνώ τη φωνή της θείας Ρίτσας που κάθε φορά μας έλεγε να πάμε να τη δούμε τη θεία Ελένη πρώτα και μετά να ανεβούμε για τα ωραία καλούδια και την κουβεντούλα. Αγαπημένες μέρες και αγαπημένοι άνθρωποι και η θεία Ελένη πάντα να τρέξει να μας τρατάρει κανένα αμυγδαλωτό, κανένα κουραμπιέ και πολλή αγάπη. Η γειτονιά άδειασε, αλλά η καρδιά μένει γεμάτη συναισθήματα.
    Δήμητρα Μηλαίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό παράδεισο να έχει,Νίκο Αθηνά να είσαστε καλά να την θυμόσαστε !
    Νίκος και Χριστίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή