Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Το ΕΠΙΤΟΠΟΥ '17 ζητά εθελοντές για το έργο "Οι Αφανείς"

Το ΕΠΙΤΟΠΟΥ '17 ζητά έναν εθελοντή - εθελόντρια για τις 3 ώρες δουλειάς και πολλά παιδιάκια, την Παρασκευή στις 19:30 πλατεία του Αφανή Ναύτη.




Δημιουργία εφήμερου συλλογικού έργου στην Πλατεία του Αφανή Ναύτη.
Ημερομηνία: 21-22-23 Ιουλίου, 19:30 έως 21:00, Τίτλος έργου: «Οι Αφανείς». Χώρος: Πλατεία Αφανή Ναύτη, Χώρα.
Σε συνεργασία με τον Μουσικό Σύλλογο Ανδρου και συμμετοχή παιδιών μουσικής προπαιδείας, παιδικής και νεανικής χορωδίας. Συμμετοχή ελεύθερη για όποιον επιθυμεί ν'αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο έργο.
Επιμέλεια: Ευα Τουρτόγλου-Bony, εικαστικός, Αμαλία Τηνιακού υπεύθυνη του Μ.Σ.Α. και συνοδός των παιδιών.

Το εφήμερο αυτό έργο αφιερώνεται σε όλους αυτούς που έφυγαν, φεύγουν και θα φεύγουν.
Στην πλατεία του Αφανή Ναύτη και κάτω από την σκιά του, αφήνουμε τ'αποτύπωμα μας για όλους αυτούς που έφυγαν και δεν έφτασαν ποτέ. Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ένα σπίτι, ένα τόπο, μία χώρα, διέσχισαν μία θάλασσα χωρίς να πατήσουν ποτέ στην απέναντι όχθη. Για αυτούς που χάθηκαν, τους Αφανείς. Ένα έργο συλλογικό όπου ενωμένοι Ανδριώτες, παραθεριστές, επισκέπτες, αφήνουμε το δικό μας αποτύπωμα στην πλατεία για να ταξιδέψει σε άλλες χώρες και τόπους Αφανών. Γιατί κάθε τόπος έχει τον Αφανή του.

Υλικό για τ'αποτυπώματα: υγρή κιμωλία
Παρασκευή 21 Ιουλίου 19:30 – 21:00
Ημέρα 1η: αποτυπώματα πελμάτων παιδιών από 0-25
Σάββατο 22 Ιουλίου 19:30 – 21:00
Ημέρα 2η: αποτυπώματα πελμάτων εφήβων από 25-35
Κυριακή 23 Ιουλίου 19:30 – 21:00
Ημέρα 3η αποτυπώματα πελμάτων ενηλίκων από 36 και πάνω.
Την τρίτη ημέρα το τέλος του έργου θα κορυφωθεί με φωτογράφιση μέσα στο εφήμερο έργο-αφιέρωση στους Αφανείς και ίσως, μ' ένα σύντομο τραγούδι, αν τα παιδιά της χορωδίας παραμείνουν μαζί μας.

Το έργο αποτελείται από ένα μεγάλο κύκλο ο οποίος θα σχηματισθεί από τ'αποτυπώματα που θ'αφήσουν τα πέλματα αυτών που συμμετέχουν.
Το κέντρο του κύκλου και σημείο εκκίνησης, θα σημαδευτεί με το πρώτο ζευγάρι πελμάτων, αυτά που θ' αφήσει ένα μωρό με νούμερο 0.
Ο κύκλος θ' αυξάνεται όσο προστίθενται αποτυπώματα γύρω-γύρω από το σημείο εκκίνησης, ξεκινώντας από τα μικρότερα μεγέθη προς τα μεγαλύτερα. Διάρκεια υλοποίησης: 3 απογεύματα.

Παρουσίαση του ΕΠΙΤΟΠΟΥ & συνεργασίας Φεστιβάλ Ανδρου
ΕΠΙΤΟΠΟΥ, προβολή έργων 2017, συζήτηση.
Ημερομηνία: Κυριακή 30 Ιουλίου, 21:00, Χώρος: Ανοικτό Θέατρο Άνδρου, Χώρα. Σε συνεργασία με το Διεθνές φεστιβάλ Άνδρου και με την ευκαιρία της τοποθέτησης 2 έργων στον υπαίθριο χώρο του Θεάτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου