Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Καλά Χριστούγεννα

Χρόνια πολλά σε όλους, πολλές ευχές σ' όσους-ες γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή, καλά ταξίδια στους ναυτικούς, η Αγία νύχτα ας μας δίνει φώτιση. Και του χρόνου! (Καλά τραπέζια με προσοχή και μέτρο ειδικά στους -ηντα)

Φωτογραφία: Δήμητρα Μηλαίου
Tο διήγημα "Στο Xριστό στο Kάστρο", του Aλέξανδρου Παπαδιαμάντη, είναι από τα ωραιότερα κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας για τα Χριστούγεννα.  Απολαύστε το και για λίγο γυρίστε στην παιδική ηλικία.
Κατά τας παραμονάς των Χριστουγέννων δύο νησιώται οι οποίοι μετέβησαν διά κοπήν ξύλων, απεκλείσθησαν εις το Κάστρον λόγω αιφνιδίας πτώσεως χιόνος. Ο ιερεύς της κωμωπόλεως αποφασίζει να μεταβή εις την εγκαταλελειμμένην εκκλησίαν του Κάστρου διά να λειτουργήση και συγχρόνως να παράσχη βοήθειαν εις τους αποκλεισθέντας. Η διά ξηράς μετάβασις είναι αδύνατος, η δε δια θαλάσσης λίαν επικίνδυνος λόγω θαλασσοταραχής. Παρά ταύτα όμως η απόφασις του ιερέως είναι αμετάτρεπτος. Τούτον ακολουθούν, ενθαρρυνόμενοι διά του παραδείγματός του, και μερικοί άλλοι άνδρες και γυναίκες. Μετά ταλαιπωρίας λόγω της τρικυμίας έφθασαν εις το Κάστρον και εύρον σώους τους δύο αποκλεισθέντας.​ fvasileiou.wordpress.com

7 σχόλια:

  1. Καλημέρα στα λιβάδια,στην Άνδρο,σε όλη την Ελλάδα,καλά Χριστούγεννα χρόνια πολλά,σήμερα γιορτάζει όλος ο κόσμος, η γέννηση του Χριστού να φέρει Ειρήνη και Ομόνοια σε όλη τη γή,αγάπη στις καρδιές μας,και πάνω απ'όλα υγεία ! Να είστε όλοι καλά και να περάσετε όσο πιο όμορφα γίνεται με τα αγαπημένα σας πρόσωπα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, καλά ταξίδια στους ναυτικούς μας. Η μεγάλη σημερινή μέρα να φέρει φώτιση στις καρδιές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμορφη ιστορία, ημερώνει νου και καρδιά...
    Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά να περάσετε ωραία μαι υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο να μας φέρει η γέννηση του Χριστού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια Πολλά! Αγάπη, υγεία και ειρήνη ας φέρει σε όλο το κόσμο η γέννηση του Χριστού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά σε όλους! Ευχές για αγάπη, υγεία καιχαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή