Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Γλυκό τσαμπί σταφύλι Ανδριώτικο

Ο ήλιος διαπερνά τις διάφανες ρώγες, σπουργίτια έχουν περάσει βιαστικά να πάρουν πρωινό. 

Φωτογραφία: Μαρία Λαμπριάδου

INFO
Στην Ανδρο καλλιεργούνται 2.100-2.500 στρέμματα, τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο Συνετί αλλά και στο Βουνί, Βουρκωτή και σε πολλές άλλες περιοχές του νησιού. Στο παρελθόν έχουν γίνει αρκετές απόπειρες εμφιάλωσης χωρίς όμως καμιά να "περάσει" στην αγορά. 
Γνωστές ποικιλίες της Ανδρου: Ροζακί, Κουμάρι, Φράουλα, Νικολαΐτικο (σταφύλι που ωριμάζει κοντά στη γιορτή του Αγίου Νικολάου 6 Δεκεμβρίου).
Είδη σταφυλιών/Συνετί syneti.gr
Μακάρι κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα "κρασί" μακάρι να μπορούμε να γευόμαστε Ανδριώτικα κρασιά στις ταβέρνες, στα μαγαζιά, αλλά και γιατί όχι να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Τίποτα δεν είναι δύσκολο, μεράκι θέλει και όρεξη για δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου