Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ίδρυμα Κυδωνιέως 2016: «Επικράτειες του Νότου»

Γιώργος Χαδούλης. Σπουδαίος και αγαπημένος ζωγράφος.
Το φετινό καλοκαίρι, ο εικαστικός θεσμός «ΠΛΟΕΣ» που διανύει την 22η του χρονιά, θα παρουσιάσει το δεύτερο μέρος της τετραλογίας για το περιβάλλον. Οι «Επικράτειες του Νότου» είναι, οι τόποι των «ριζωμάτων» και της ουτοπίας μας, οι χώροι του αχωρήτου και των συνεχόμενων «μεταμορφώσεών» μας. Η γλώσσα της τέχνης είναι αλληγορική, εκφράζοντας πάντοτε βαθύτερες αλήθειες, που δίνουν ερεθίσματα για στοχασμούς, αναθεωρήσεις και - γιατί όχι – συγκινήσεις, τις οποίες οφείλουμε κάποτε να απενοχοποιούμε, αφήνοντας κατά μέρος, αφενός την ρηχότητα, αφετέρου τις σοβαροφάνεια και την υποκρισία μας.
Συμμετέχουν αλφαβητικά: Δάφνη Αγγελίδου, Νίκος Βανδώρος, Μάρκος Βενιός, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Γιώτσας, Άννα Γρηγόρα, Νίκος Καλαφάτης, Γιάννης Κουτσούρης, Πάνος Μπαλωμένος, Ιόλη Ξιφαρά, Τιτίκα Σάλλα, Γιάννης Τζένος, Δέσποινα Τσάκνη, Γιώργος Χαδούλης. Επιμέλεια έκθεσης: Αθηνά Σχινά
 Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως - τις «Επικράτειες του Νότου», με εγκαίνια το Σάββατο 23 Ιουλίου, στις 20.00 και διάρκεια μέχρι και την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.

Μάρκος Βενιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: