Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ενθύμιον Ανδρου

Postcard Diary: Andros island | Greece: Recently my uncle gave me his small collection of postcards that he had. Among them I found a dozen postcards from Andros, my favorite Gre... post-card-diary.blogspot.gr


Η γοητεία των καρτ ποστάλ είναι μεγάλη, τις περισσότερες φορές για όσα έχουν γραφτεί στην πίσω  όψη. Πριν χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να ταξιδέψουμε σ' ένα τόπο και να μην γυρίσουμε με μια σειρά παρόμοιων τυπωμένων εικόνων. Στέλναμε σε αγαπημένα πρόσωπα μια καρτ ποστάλ έτσι "γυμνή" χωρίς φάκελο για να κοινοποιήσουμε την παρουσία μας σε ένα τόπο. Κάτι σαν σημερινό  check-in στο facebook. Μόνο που τότε έπρεπε να πας στο ταχυδρομείο να αγοράσεις γραμματόσημο, ενέργειες δηλαδή που σήμερα μοιάζουν εξωπραγματικές. Το απλό λοιπόν ενάντια στο δύσκολο, το γρήγορο με χρονοβόρο, το χθες με το σήμερα... προαιώνιες μάχες της ψυχής του ανθρώπου. Όμως όταν ένα ζευγαράκι αγκαλιασμένο φωτογραφίζεται στον Αφανή ναύτη  δεν έχει καμιά διαφορά με ένα αντίστοιχο του '80. Οι καρδιές το ίδιο κτυπούν, το ίδιο αγαπούν και το ίδιο θέλουν να ξεχωρίζουν η μια από την άλλη. Απλά η εποχή μας υποστηρίζει υπερβολικά την προβολή του "εγώ" και του "φαίνεσθαι" ενώ ΕΙΝΑΙ όλα "ένα ψέμα μια ανάσα μια πνοή" ένα ενθύμιον*... (η συνέχεια στο έξοχο, εμβληματικό ποίημα του Καβάφη)

*Σήμερα υπάρχουν καρτ ποστάλ, κάποιες είναι πολύ όμορφες. Μια ιδέα είναι να αγοράζουμε καρτ ποσταλ να τις φωτογραφίζουμε με το κινητό και... share, ντεμί-σεζόν καταστάσεις!

3 σχόλια:

  1. Τι όμορφη "καλημέρα" είναι αυτή Άννα.... Νοσταλγική και επίκαιρη! Μ. Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο και ρομαντικό μέσο επικοινωνίας, μιας άλλης εποχής!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα από το κρύο nj, όμορφες φωτό και εποχές, σημερα έχουν αλλάξει τα πάντα ,ζούμε στον αιώνα της τεχνολογίας,όλα γίνονται στο πι και φι, ακόμα και τα χρόνια περνούν πολύ γρήγορα !!!!

    Να είστε όλοι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή