Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Κράταιγος για τις καρδιές


Για τελευταία φωτογραφία αυτής της ταραγμένης, χρονιάς διάλεξα ένα θάμνο με κατακόκκινους καρπούς. Όταν οι ιδέες χάνονται, οι άνθρωποι λιγοστεύουν, η γη γίνεται παρηγοριά και ελπίδα. Σε λίγες ώρες έρχεται ο νέος χρόνος, σας εύχομαι να έχει την πνοή της αισιοδοξίας την έκπληξη της χαράς όμοια με τούτο δω τον θάμνο που φυτρώνει ανάμεσα στις πέτρες, που φωτίζει τα χώματα με το πορφυρό του χρώμα. Καλά ταξίδια στους ναυτικούς. Καλή χρονιά στους ξενιτεμένους. Καλή χρονιά!


Ο κράταιγος (Crataegus), είναι θάμνος-δέντρο. el.wikipedia.org/wiki
Τις φωτογραφίες τράβηξα στο πιο όμορφο, σημείο της Ανδρου, δίπλα στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, κοντά στα βράχια, από εκεί που φαίνεται καρφί το Παραπόρτι, κάτω από την κεραία, εκεί που σαν σταθείς θέλεις να γίνεις μαυροπετρίτης και να πετάξεις πάνω από την πιο όμορφη κοιλάδα του κόσμου... του δικού μας κόσμου.

Οι καρποί του κράταιγου λένε πως κάνουν καλό στην καρδιά. bioshop.gr/krataigos

4 σχόλια:

  1. Αυτή είναι Πρωτοχρονιά! Να φυσάει 8 μποφώρ και να ρίχνει νιφάδες χιονιού! Η Κουβάρα λίγο το έχει στρώσει, αν συνεχίσει το βράδυ θα το έχει στρώσει και στη Βουρκωτή. Έτσι καταλαβαίνεις ότι είναι χειμώνας. Καλημέρα και να έχομε καλή Πρωτοχρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλές ευχές, να είμαστε όλοι καλά. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η goofle κάνει την ανασκόπηση της χρονιάς.
    https://www.google.gr/trends/story/2015_GLOBAL

    Τρελαίνομαι για κάτι τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλη χρονια με υγεια !!!!πολυ κρυοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή