Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Της Ανδρου τα ωραία

και η Φλώρα μαζί με τους Λειβαδιανούς.
Φωτογραφίες: captain Βαλεντίνος Στυλιανός
Γεια σου θεία Μαρία
Το πολύ γνωστό ζεϊμπέκικο της Ειρήνης, μετά από το άσμα ποταμός!

Εχουμε λεβέντη πρόεδρο Δ.Σ. σούπερ, μαμά ταμία... με αναλογίες μανεκέν.
Το καλοκαίρι πέρασε, πάει, σε λίγο φεύγει το φθινόπωρο οπότε... από εδώ και μπρος αρχίζουν της Ανδρου τα ωραία: μεγάλες συγκεντρώσεις, χοιροσφάγια, ονομαστικές γιορτές, κρασιά, ρακιά, λουκάνικα, κέφι, γλέντι χορός! Να' μαστε καλά να ανταμώνουμε απλά, παραδοσιακά, με γεύσεις και έθιμα του τόπου μας,. (η συγκεκριμένη εκδρομή δεν είναι εθιμική αλλά ανοίγει τη σεζόν)

6 σχόλια:

  1. Περασαμε μια υπεροχη μερα!ηταν μια εκδρομη με τα ολα της.Το πουλμαν ξεκινησε στις 10 απο Χωρα,στις 10.20 απο Λειβαδια και με ενδιαμεσες στασεις για να παρομε τους εκδρομεις. Πρωτη σταση στο μουσειο Παλαιοπολις που ειδαμε αξιολογα ευρηματα. Επομενη σταση στη Μονη Ζωοδοχου Πηγης που εγινε προσκυνημα στο ναο και εν συνεχεια προσεφερθει καφες και κερασματα στη τραπεζαρια της Μονης με τη φροντιδα και αγαπη της Αδελφης Παρθενιας! Η φτωχοτερη και πλεον εγκαταλελημενη μονη της Ανδρου σε σχεση με τις αλλες μονες,με πολλες βασικες αναγκες και με την Ηγουμενη κατακοιτη. Οσοι εχουμε τη δυνατοτητα ας βοηθησουμε και ας το αναφερωμε σε ατομα που ξερομε οτι μπορουν. Κατα τις 2 το μεσημερι φθασαμε στου περιβοητου ΚΟΣΣΗ οπου γευτηκαμε τα νοστιμοτατα εδεσματα και οχι μονο. Τοσο το κεφι οσο και η καλη παρεα ενθουσιασε ολους μας και δεν αργησε να αρχισει ο χορος και να ξεφαντωσουμε!!!!!!!στις 5.30 αναχωρησαμε για Γαυριο που ηπιαμε το καφεδακι μας και οχι μονο........η επιστροφη εγινε με τραγουδια μεχρι τον ποταμο των Λειβαδιων!!!να αναφερω και τον εξαιρετο οδηγο μας Στελιο Μαντζωρο που μας μετεφερε με πληρη ασφαλεια!να ειμαστε καλα ολοι να ξαναβρεθουμε και βοηθεια μας η Παναγια!!!!Φιλιτσα Στυλιανου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μόνη της Αγίας δεν κάνει "δημόσιες σχέσεις" στη χώρα που ζούμε αν δεν "φωνάζεις" δεν υπάρχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ξερω γιατι ολα τα Μοναστηρια να ρεουν στον πλουτο και τις δωρεες ,ενω η Αγια φυτοζωει.ζητησαν πετραιλεο απο καποιους που εχουν καραβακια και πανε Ραφηνα Ανδρο Τηνο Μυκονο και η απατηση φυσικα ηταν οχι!!μονο σμπαρα και εφε ξερουν να ριχνουν το Πασχα!!εξω φυσαει πολυ και το μυαλο μου ειναι συνεχεια στο Μοναστηρι με την Ηγουμενη κατακοιτη στο κρεββατι και τις 2 μοναχες!!!εμεις οτι μπορουμε θα κανουμε σαν Συλλογος και σαν Λειβαδια για τις 3 ψυχες εκει ψηλα στο Μοναστηρι της Αγιας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα καλό μήνα και καλή ευδομάδα σε όλους,όμορφες φωτό,πάντα σε τέτια ξαδέλφες,όσο για το μοναστήρι ανεβήκαμε μια μέρα με το Νίκο και ληπυθίκαμε τόσο πολύ με τα χάλια που είδαμε,κρίμα πολύ κρίμα,γιατί έφτασε σε αυτή την κατάσταση ? τί φταίει? αν δεν φροντίσουν να το φτιάξουν θα καταστραφή τελίος !!!

    Να είστε όλοι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραια φωτογραφίες πο πο φτώχια που πεφτι Στιν Ανδρο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή