Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Eυρωπαϊκή πιστοποίηση ποιότητας για τα μονοπάτια της Ανδρου

Στις 24 Οκτωβρίου 2015 η ευρωπαϊκή πιστοποίηση πεζοπορικών διαδρομών της Άνδρου
Μια μοναδική ευρωπαϊκή πιστοποίηση ποιότητας λαμβάνει στις 24 Οκτωβρίου η Άνδρος. Αποκτά το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας Leading Quality Trails-Best of Europe που αφορά τμήμα του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών του νησιού. Πρόκειται για ένα σήμα το οποίο διαχειρίζεται η Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορικών Συλλόγων (European Ramblers Association), η οποία θέτει αυστηρές προδιαγραφές τόσο στη συντήρηση όσο και στην ανάδειξη πεζοπορικών διαδρομών, προκειμένου να παρέχει το συγκεκριμένο σήμα ποιότητας.

Για να φτάσει η Άνδρος να εξασφαλίσει την πιστοποίηση χρειάστηκαν δυο χρόνια σκληρής δουλειάς από την ομάδα εργασίας της προσπάθειας Andros Routes, του μη κερδοσκοπικού φορέα «Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου», οι γενναιόδωρες χορηγίες ανθρώπων που αγαπούν την Άνδρο, η συμπαράσταση τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και κοινοτικών συμβούλων, καθώς και η ευρεία κοινωνική αποδοχή.
Η Άνδρος θα αποτελεί πλέον, με τα σημερινά δεδομένα, το μοναδικό νησί στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο που διαθέτει την έγκριτη αυτή πιστοποίηση. Η πιστοποίηση βεβαιώνει την ύπαρξη μιας σημαντικής υποδομής για πεζοπορικό τουρισμό στην Άνδρο – κάτι που αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για την αύξηση του πεζοπορικού τουρισμού και ανοίγει δρόμους για συνέργειες και συνεργασίες στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά. Στο βαθμό που θα πλαισιωθεί από αντίστοιχες βιώσιμες πολιτικές και δράσεις αρχών, φορέων και επαγγελματικού κόσμου, είναι δυνατό να συμβάλει σημαντικά σε μια βιώσιμη εξέλιξη της Άνδρου και του τουρισμού της.
H τελετή της απονομής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, από τις 10:00 έως τις 12:30 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Χώρας Άνδρου. Το σήμα ποιότητας θα απονείμει η Πρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπορικών Συλλόγων κ. Lis Nielsen. Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία σε τμήμα της πιστοποιημένης πεζοπορικής διαδρομής.
www.androsroutes.gr
Πολλά συγχαρητήρια στην Ολγα Καραγιάννη, της αξίζουν πολλά μπράβο. Μερικές φορές αρκεί μόνο ένας άνθρωπος για να "φουσκώσει τα πανιά" να εμπνεύσει τους πολλούς, να επιτύχει κάτι καλό και ωραίο. Επίσης συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Androsroutes.gr και στον χορηγό που χωρίς την δική του βοήθεια πολλά στην Ανδρο δεν θα είχαν γίνει.

3 σχόλια:

  1. Ααααα ωραια δόξα τον θεό τώρα επιτέλους λύθηκαν τα προβλήματα μας ........σωθήκαμε ευτυχώς ................>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θέλεις να σωθείς φίλε μου να πας μετανάστης στην Γερμανία και άσε μας εμάς να σώζουμε την ψυχή μας με αυτά ..........>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σωτηρία της ψυχής ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή