Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Κυνήγι μανιταριών

Τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε ανθρώπους που συλλέγουν μανιτάρια και επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από αυτά. Σκοπός τους είναι η μετάδοση της γνώσης για την ασφαλή ταυτοποίηση των αυτοφυών μανιταριών μέσω διαλέξεων αλλά και πρακτικής εξάσκησης σε επιλεγμένα δάση της χώρας με μονοήμερες και διήμερες εκδρομές στον Παρνασσό, τη Γραμμένη Οξυά, την Εύβοια, τη Φολόη, την Κεφαλλονιά την Άνδρο. (από τα μέσα Οκτωβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες στη σελίδα Σεμινάρια συλλογής και ταυτοποίησης άγριων μανιταριών στο facebook.com)
Στα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:
-Εισαγωγή στη μυκητολογία (φυσιολογία, οικολογία, βιοποικιλότητα και χρήσεις των μυκήτων)
-Αρχές συλλογής μανιταριών
-Παρουσίαση των βασικών γενών μανιταριών
-Διατροφική αξία μανιταριών
-Φαρμακευτικές ιδιότητες των μανιταριών
* Οι παρουσιάσεις θα παρέχονται σε ηλεκτρονική μορφή στους συμμετέχοντες
—Υπεύθυνοι διοργάνωσης και διδασκαλίας: Γιώργος Κουτρώτσιος, Γεωπόνος - Μυκητολόγος, Υπ. Διδάκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ηλίας Πολέμης Γεωπόνος - Μυκητολόγος, Διδάκτορας - Επιστημονικός Συνεργάτης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκτός από τις γνώσεις για τα μανιτάρια, αυτά τα σεμινάρια έχουν πολλαπλά οφέλη, οι βόλτες στο δάσος αναζωογονούν, ασκούν το σώμα, δίνουν ενεργεία. Κάντε LIKE στη σελίδα του συμπατριώτη μας και εντρυφήστε στο κόσμο των μανιταριών:
-Μανιτάρια Δίφρυς manitariadirfis.gr
-Μανιταροπωλείο manitaropolio.gr
-Μανιταροπροϊόντα tomanitari.gr
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα μανιτάρια τρώγονται. Κάποια όμως μια μόνο φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: