Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Reunion 1967 στα Γιάλια

Οι συγκεντρώσεις παλιών συμμαθητών τον Αύγουστο στην Ανδρο είναι μια πολύ όμορφη συνήθεια εδώ και πολλά χρόνια. Άνθρωποι που τέλειωσαν πριν πολλά χρόνια το σχολείο έρχονται από όλα τα μέρη της γης για να συναντήσουν παλιούς φίλους και να επιστρέψουν για λίγες ώρες στην εφηβεία. Η γενιά που αποφοίτησε το 1967 από το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου, συναντήθηκε στο μαγαζί Γυάλια Bar-Restaurant (ανήκει στον γιο της Λίλας Πολέμη επίσης συμμαθήτριας). Συγκεντρώθηκαν 50 αγόρια και κορίτσια συνομίλησαν, διασκέδασαν, χόρεψαν και έδωσαν ραντεβού για του χρόνου!







Την άψογη οργάνωση επιμελήθηκε η Μαρία Τζούροβιτς από του Βραχνού, δική της και η εξαιρετική ιδέα: "το καρτελάκι γρήγορης αναγνώρισης" έσωσε πολλούς από γκάφες!!!

Από τα Λειβάδια παραβρέθηκαν: Νίκος Γλυνός, Γιάννης Βούλγαρης, Γιάννης Στυλιανός.
Επίσης: Λέτα Γλυνού, Ελευθερία Γαζή, Μαρία Τηνιακού,  Ελευθερία Μπασαντή, Ειρήνη Πολέμη, Γιώργος Ματθαίος, Κωνσταντίνος Πολέμης, Κώστας Κόκκινος, Νίκος Χαρχαρός, Θεόφιλος Κατσιώτης, Δημήτρης Πέπας, Παντελής Κολίτσας και φυσικά η Λίλα Πολέμη και η Μαρία Τζούροβιτς (να με συγχωρήσουν οι υπόλοιποι της παρέας του χρόνου να είμαστε καλά θα έρθω σαν επισκέπτρια να σας φωτογραφίσω, καταγράψω...)
Οι φωτογραφίες, εκτός από το "ταμπελάκι", είναι από τα Γυάλια Bar-Restaurant, Μπροστά Γυάλια - Στενιές, Τηλ.: 2282 024452

5 σχόλια:

  1. Ενα μεσημέρι με αναμνήσεις και καλό φαγητό
    στο μαγαζί της Λίλας
    Ευχαριστούμε την Μαρία την Λίλα και όλες τις κοπέλες
    που εργάστηκαν για αυτή την συγκέντρωση
    Και του χρόνου να είμαστε καλα να ξαναπάμε
    Γιάννης.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια συνάντηση μετά από περίπου μισό αιώνα, 48 χρόνια συγκεκριμένως.Μια συνάντηση που έφερε σ εμένα αλλά και στα υπόλοιπα ''παιδιά'' της τάξης μας, φαντάζομαι, πολύ χαρά αλλά και μεγάλη συγκίνηση.Πραγματικά μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να βρω τις ακριβείς λέξεις που να χαρακτηρίζουν επακριβώς τα συναισθήματα που με διακατέχουν μετά από τόσες μέρες.Συνεχώς φέρνω στο μυαλό μου τα κοριτσάκια με τις ποδιές και τα αγοράκια με τα πηλήκια του Εμπειρίκειου την μακρινή εκείνη χρονιά του 1967 ,όταν τελειώνοντας το Γυμνάσιο ανοίξαμε τα φτερά μας για το μεγάλο ταξίδι που το λέμε ΖΩΗ. Κάναμε το ταξίδι αυτό ο καθένας μας με διαφορετικά ''πετάγματα'' όλοι όμως φθάσαμε σε κάποιο προορισμό.Και χάρη στην Μαρία την Τζούροβιτς που θέλω και προσωπικώς να της δώσω και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της,αλλά και πολλά -πολλά ευχαριστώ ,για την όλη διοργάνωση, που εμένα τουλάχιστον με συγκίνησε αφάνταστα αυτό το αντάμωμα μετά τόσα χρόνια.Αν και πιστεύω ότι τα ίδια θα νοιώθουν και τα υπόλοιπα ''παιδιά''.Ευχαριστίες πολλές επίσης στην Λίλα Σύμπουρα-Πολέμη για την φιλοξενία στον χώρο της.Ευχή από καρδιάς να είμαστε όλοι καλά ''πάντα ν ανταμώνουμε''που λέει και ο Νιόνιος. Με πολύ αγάπη Μαίρη Τηνιακού Ρωγό Κορθίου και Άνδρου βεβαίως!!!!!!!!!!!!!Υ.Γ Ξέρει κανείς ποιος έχει τις φωτο που βγάλαμε και πως μπορούμε να τις βρούμε;; Ευχαριστώ όποιον έχει την καλοσύνη να με ενημερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, έχω τις φωτογραφίες, στείλε μου email στο egoboul@gmail.com να στείλω.
    Καλημέρα στο Ρωγό και σ' όλο το όμορφο Κόρθι.
    Μαρία,του χρόνου να είσαστε καλά πάρτε καμιά φωτογραφική μηχανή μαζί σας. Εγω πάντως θα έρθω να σας φωτογραφίσω για να έχω γρήγορα το υλικό. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σ όλους.Στο σχόλιο μου, θες λόγω προχωρημένης ώρας ,θες λόγω συγκίνησης έκανα τα λαθάκια μου αχ που είσαι Χαζάπη θα μου τράβαγες το αυτί....Με πολλή αγάπη λοιπόν και ΟΧΙ με πολύ αγάπη...........Μ Τηνιακού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστή Μαίρη γιατί εδώ μέσα τριγυρνά ένα φιλόλογος συχνά-πυκνά και τραβά αυτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή