Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Φθινοπωρινή ισημερία με βροχές

Η σημερινή εικόνα του χωριού δεν έχει καμιά σχέση με αυτή τη φωτογραφία της Κυριακής των εκλογών. Χθες η κατάσταση λόγω της έντονης βροχόπτωσης ήταν λίγο δύσκολη. Μετά τ' απόγευμα οι κάτοικοι του Κάτω και Μέσα χωριού απομάκρυναν τα αυτοκίνητα από τον ποταμό. Το νερό είχε φτάσει μέχρι τον περιστερώνα και είχε γεμίσει τα πάντα ακόμη και προς τον Σταυρό. Ενα κάποιος χθες στις δέκα το βράδυ ήθελε να πάει στο Μέσα Χωριό  μάλλον θα έπρεπε ν' αλλάξει δρόμο. Ο καταρράχτης από την άλλη πλευρά είχε περάσει πάνω από τον δρόμο και έπεφτε στο ρέμα. Η βοή του νερού ηχούσε απειλητικά για τα κοντινά σπίτια. Εν αναμονή των "βρεγμένων εικόνων" λοιπόν ας "στεγνώσουμε" με λίγο Κυριακάτικο ήλιο. Η πυροσβεστική χθες είχε  πολύ δουλειά. Άντληση υδάτων στο Νειμποργειό, κέντρο υγείας... (Η ανάρτηση κατά παραγγελία της Αλλοδαπής που χθες το βράδυ ζήτησε μια εικόνα με ήλιο για να ξορκίσει την κακοκαιρία)
Ενημέρωση από τη σελίδα του ΣΕΔΑ στο facebook:


Σήμερα το σκοτάδι σιγά-σιγά θα μεγαλώνει και το φως της μέρας θα γίνεται όλο και πιο μικρό, Θα βραδιάζει νωρίς, θα αλλάξει το φως , το ίδιο και τα χρώματα. Το φθινόπωρο - χειμώνας θα διαδεχτούν το λαμπρό καλοκαίρι  και η ζωή θα κάνει ίδιους ή παρόμοιους κύκλους γύρω από τον ήλιο. Όλες οι εποχές είναι όμορφες! Καλό φθινόπωρο -  χειμώνα.
Φθινοπωρινή Ισημερία: 23 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη) 2015 ώρα Ελλάδος  11:20.

Το Παραμύθι με τους μήνες μου διηγόταν ο πατέρας μου, τους λίγους χειμώνες που ήταν ξέμπαρκος. Είναι το αγαπημένο μου.

9 σχόλια:

  1. Πάλι βρέχει!!!!!!!!!!!!!
    Οχι!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν έρθει από το Δήμο στον ποταμό και προσπαθούν να καθαρίσουν τη λάσπη που έχει μαζευτεί μπροστά στο δρομάκι για το κάτω χωριό και στου Στέφανου. Χθες το βράδυ με δυσκολία περνούσαν τα αυτοκίνητα από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμεις 3 μερες σκοταδι ειχαμε,πριν 2 ωρες εριχνε παλι καρεκλες,τραπεζια,κρεβατια!!!τωρα εχει ηλιο,ελπιζω να μεινει!!!τετοια βροχη δεν εχω ξαναδει οσα χρονια ειμαι στα Λειβαδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλές "καταστροφές" σε σχετικά νεόκτιστα σπίτια ακούω, προφανώς από κακοτεχνίες και προχειρότητες της τελευταίας λαμπρής οικοδομικής δεκαετίας!!!
    Αυτές τις μέρες όλη Ανδρος είναι με ένα κουβά στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ετσι ειμαστε εμεις οι νοικοκυρες,φακιολι ποδια,κουβα,σφουγκαριστρα,σκουπα!!!ευτυχως ο ηλιος ειναι ακομα εδω!!!!boul boul εσυ τον εστειλες???με συμπονεσες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να κάνω Αλλοδαπή; οι ανταποκριτές μου μαζεύουν νερά και πλένουν ποδήματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτή τη στιγμή είναι σαν να μην συνέβη τίποτα,ήλιος δροσερό αεράκι,ούτε γάτα ούτε ζημιά. Να είστε όλοι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουλάχιστο να στεγνώσει κανένα ντουβάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή