Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Το μυστήριο του Νημποργειού


Φωτογραφίες: Δήμητρα Μηλαίου




Ο Νημπορειός έχει ένα περίεργο χρώμα σαν να έχει χυθεί στη θάλασσα ένα περίεργο ζουμί. Είναι οι Πλακούρες που τα... σπινιάρουν στον αφρό ή το ποτάμι με όλα τα σκουπίδια του καλοκαιριού; Ότι και να είναι η παραλία είναι απαγορευτική για τους κολυμβητές της εποχής (τι πιο φυσικό να κολυμπάς 25 Σεπτεμβρίου όταν ο καιρός δεν έχει τρελαθεί). Αλήθεια εκείνος ο βιολογικός ξέρουμε πότε θα λειτουργήσει; Πρέπει να ενωθούν τα Λειβάδια με τον κεντρικό αγωγό. Μην το ξεχνάμε. Οι φωτογραφίες είναι της χθεσινής μέρας και παρ' όλη την κακοκαιρία, ο ουρανός είναι γλυκός, τα σπίτια καθαρά, η θάλασσα ξελογιάστρα. Τρυφερά χρώματα του Σεπτεμβρίου που τίποτα δεν θυμίζουν την προχθεσινή νεροποντή. Η φύση προχωρά, δεν στέκεται σε καταστροφές. Εκεί που αστράφτει βγαίνει ο ήλιος, αλλάζει χρώμα η θάλασσα και όλα πάλι από την αρχή.


Λέει ο Γιάννης Ζώταλης: "αυτό το χρώμα προχθές είχε η θάλασσα μέχρι τη Θεοτόκο, είναι η λάσπη από το ποτάμι".
Κυριακή 27-9-15: Τελικά εκτός από λάσπη ποταμίσια η παραλία έχει και πετρέλαιο. Για ρωτήστε... Έτσι για να μη μου λέτε πως γράφω ζαβάδες.

9 σχόλια:

  1. Νερό και Ανδρος, δύο πράγματα δεμένα μεταξύ τους για πάντα.
    Το φθινόπωρο γλυκό και τα χαμόγελα επίσης.
    Καλημέρα από Ανδρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αποχετεύσεις έχουν γίνει και αυτές... βουλιάστρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κρίνω καλά από τις φωτογραφίες της νεροποντής πρεπει να κατέβασαν χωμα πολύ τα ποτάμια. Ίσως αυτό εξηγεί το χρωμα που πήρε το νερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι είναι από το ποτάμι. Γεια σου Μηλαίε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε καλώς τα παιδιά,πρώτη φορά έχετε δει να κοκκινίζει, γίνεται καφετιά η θάλασσα μετά από νεροποντή;;που πάνε τα νερά των ποταμών;;;γυρίζουν πίσω;;;ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ,κυριολεκτικώς και μεταφορικώς......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ΟΛΛΑ αφτα φταίει ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ που δεν καθάρισε το νερο προτού πιαση την θαλλασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν φταίει πάντα ο Δήμαρχος, εκτός αν πάρουμε το κοινό: "τα παράπονα σου στο Δήμαρχο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή