Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Τα "εφήμερα" του ΕΠΙΤΟΠΟΥ 15

Φωτογραφίες: ΕΠΙΤΟΠΟΥ 15



Το ΕΠΙΤΟΠΟΥ 15 καλεί επτά καλλιτέχνες να δημιουργήσουν εφήμερες εγκαταστάσεις σε παλαιά πεζοπορική διαδρομή στα Λειβάδια, κοντά στη Χώρα Άνδρου. Φέτος επεκτείνεται και μέσα στη Χώρα , με μία σειρά διαδραστικών έργων καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Χρήστος Βαγιάτας, Εmmanuelle Ducrocq, Jason Karaïndros, Πέτρα Κουτούση, Μαρία Λιανού, Ανδρέας Σάββα, Εύα Τουρτόγλου - Bony, ΕΠΙΤΟΠΟΥ workshops: Ελεάννα Μπαλέση, Δημήτρης Τζικόπουλος, Ζωή Φιλίππου.
Διάρκεια - ξεναγήσεις: 11/07-31/08/2015
Επόμενη συνάντηση: 31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου Συναντήσεις ΕΠΙΤΟΠΟΥ 2015
19:30-21:00: Διαδραστικό έργο με πηλό της Πέτρας Κουτούση. Ελεύθερη συμμετοχή του κοινού. Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Χώρα
Σάββατο 1 Αυγούστου, 19:30-21:00 κτήμα Κύρτάτα, Λιβάδεια
Ομιλητές: Marie-Fabienne Aymon, Fondation Louis Moret, Ελβετία, θεωρητική προσέγγιση του ΕΠΙΤΟΠΟΥ. Χρήστος Μιχαλόπουλος, υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, θεωρητική προσέγγιση του ΕΠΙΤΟΠΟΥ.
Εισαγωγή: Στρατής Πανταζής, ιστορικός τέχνης και συνδιοργανωτής ΕΠΙΤΟΠΟΥ15 και Εύα Τουρτόγλου Bony.
—Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων:
epitopou.com &  facebook.com/epitopou.gr
Επικοινωνία: email: epitopou.andros@gmail.com Tηλ.: 22820 22435 / 6936776350.

15 σχόλια:

  1. Δεν πρεπει να τους επιτρέπουν σε δημόσιο χώρο να κάνουν σχέδια οπως στον αφανή ναύτη αυτω δεν το καταλάβενο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα καθαρίσουν τις πλάκες στον Αφανή ή θα μήνουν επιτόπου για πάντα??????????? Στο κάτω κάτω το λιγότερο που πρέπει να σεβαστούν ότι αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν Τέχνη για κάποιους άλλους είναι αμφιλεγόμενο και δεν είναι υποχρεωτικό να το βρίσκουν μπροστά τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως το παράκαναν με το σαχλό και ανούσιο επιτόπου.....φτάνη πια το πασαλήμα και η στάμπες ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε καταλάβαμε φίλε δεν χρειάζεται να γράφεις 3 φορές για να μας πείσεις,
    αλλά η δημοκρατία δυστυχώς δίνει το δικαίωμα στο καθένα να γράφει
    ανάλογα με την αντίληψη του όπως και στους απαίδευτους να ψηφίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Γαλλία μπορεί να μην εχουν την δικιά μας κουλτούρα πρεπει να Σεβόμαστε και λιγάκι τι δικιά μας .ας κάνουν οτι κάνουν στα χωράφια αλλα οχι στους τοίχους και σε μέρει που ΕΙΠΑΡΧΟΥΝ Αγαλματα λιγάκι ΣΕΒΑΣΜΟ .και αφτη που θέλουν να Ακουλουθουν το επιτόπου ας σεβαστούν το περιβαλον μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα σας.
    Εμεις λοιπον που εχουμε καλυτερη κουλτουρα απο τους υπολοιπους λαους οπως ακριβως λεει ο ανωνυμος απο επανω,ενοχλουμαστε με τα εφημερα εργα του επιτοπου και δεν μας ενοχλουν οι επιγραφες και τα πολιτικα συνθηματα σε τοιχους και τοιχεια,μας ενοχλουν οι κατασκευες με καλαμια και δεν μας ενοχλουν ολα αυτα τα σκουπιδια και τα μπαζα που συσωρρευονται στον ποταμο,μας ενοχλουν τα εργα μεσα στην κοιτη του ποταμου και δεν μας ενοχλει η δυσωδια απο τους βοθρους που πεφτουν στον ποταμο.Μας ενοχλουν οι αριθμοι στην παλτεια του Αφανη και δεν μας ενοχλει που τα μαρμαρα ηταν και ειναι γεματα απο συνθηματα και στα πεζουλια ειναι και σκαλισμενα κιολας .
    Ετσι ......γιατι εμεις εχουμε καλυτερη κουλτουρα.
    Και εν παση περιπτωσει κατι που δεν καταλαβαινουμε γιατι θα πρεπει να το κατηγορουμε?
    Με την ιδια λογικη δεν θα επερεπε να ειχαν γινει τοσα εργα και τοσα αξιοθεατα σε ολο τον κοσμο,να σας θυμισω τις προτομες των Αμερικανων προεδρων στο ορος Rushmore στην Ν. Ντακοτα?Σιγουρα δεν θα αρεσε και αυτο σε καποιους γιατι δεν σεβαστηκαν το περιβαλλον και την φυση.
    Ας αφησουμε λοιπον τις γκρινιες και τα παραπονα ,ας σεβαστουμε τον κοπο των καλλιτεχνων,γιατι δεν ειναι και το ωραιοτερο θεαμα να βλεπεις τα αλογα και τα προβατα μεσα στα εργα,και ας μαθουμε επιτελους σς αυτο τον τοπο μα αγαπαμε και να σεβομαστε τον συνανθρωπο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η τέχνη είναι ανθρώπινη δραστηριότητα ή δημιουργία που είναι σημαντική εξ αιτίας της έλξης που προκαλεί στις ανθρώπινες αισθήσεις, διεγείροντας τον νου ή το συναίσθημα. Είναι η δημιουργική έκφραση που μέσα στο έργο αποτυπώνει την ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, τις ιδέες, την αίσθηση ή τον οραματισμό του καλλιτέχνη. Η τέχνη κάποιες φορές εφαρμόζεται και σε πρακτικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως ένα πήλινο μπολ μέσα στο οποίο τοποθετούμε αντικείμενα. Η τέχνη βασίζεται στην εμπειρία και στο ταλέντο. Πολλοί διαφωνούν για το τι ακριβώς είναι τέχνη και έτσι ο ακριβής ορισμός της είναι ιδιαίτερα δύσκολος.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η τέχνη απευθύνεται στις αισθήσεις.
    Δεν υπάρχει "ζυγαριά" ούτε "πιστοποιητικά" που ν' αποδεικνύουν αν ένα έργο πληρεί τις προϋποθέσεις. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις.
    Δεν υπάρχουν "τεχνό-μετρα"
    Δεν είναι απαραίτητο να μας αρέσει ένα έργο. (Αν δεν μου αρέσει ένα έργο δεν σημαίνει πως είμαι λιγότερο ή περισσότερο μορφωμένη από κάποιον άλλο που έχει ξετρελαθεί για το ίδιο έργο).
    Ισχύει ότι και στη φράση: "περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα"
    Επίσης πιστεύω πως η τέχνη οφείλει να προκαλεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το επιτόπου δεν ειναι τοτα ΑΛΟ απω ΚΑΠΙΟΝ που δεν μπορεί να Κιμούλη τα βραδιά μακριά απω τέχνες .Αλλα ΕΑΝ σε ορισμένους αρέσει εντάξει Αλλα οχι σε δημοτικές πλατιές και σε Μαίρη που ορισμενη απω μας σεβόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλο θα ηταν να σεβαστουμε πρωτα την ελληνικη γλωσσα και μετα τα ξαναλεμε. Αλλα σας παρακαλω πολυ εξηγηστε μου για ποιον λογο σας ενοχλει τοοοσο πολυ το ΕΠΙΤΟΠΟΥ.Διακρινω καποια εμμονη με αυτο το ζητημα,και αν δεν κανω λαθος εχετε εκφρασει και τις αποψεις σας στο blog της Κινηματογραφικης Λεσχης ετσι δεν ειναι?
    Αααααα και χαιρετισμους στον Κιμουλη ,πειτε του οτι για τις αυπνιες καλο θα ηταν να ΜΗΝ μενει μακρυα απο την τεχνη.Η τεχνη εξημερωνει τα ηθη,παντως ειδους τεχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και επιδη ουτε εγω την σεβαστηκα την ελληνικη γλωσσα παντος ειναι το σωστο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και επειδη.το μηχανημα πειναει και τρωει γραμματα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στο σπιτι του ο καθένας ΜΠΟΡΙ να κάνει οτι θέλει .στα το χωράφια το ίδιο αλλα στο δημόσιο χώρο ο καθένας εχει το δικαιομα για της απόψεις του και και τα πιο πολλα απω αφτα ειναι στο δημόσιο δρόμο .και για μενα δεν ειναι τέχνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπορεί πολυ να μην τους αρέσουν τα ελληνικά μου η τα σχολια μου και εμένα δεν μου αρέσουν οταν βρομίζουν τους δημόσιους χώρους .εαν αφτα ειναι εργα εγω ΕΙΜΕ αστροναύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. https://youtu.be/RKwRwlTJFyw ατάκα και ```ΕΠΙΤΌΠΟΥ```......

    ΑπάντησηΔιαγραφή