Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Το πρόγραμμα του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: Συναυλία Φίλιππου Πλιάτσικα-Γιάννη Μηλιώκα στο νέο ανοιχτό θέατρο Άνδρου, στη Χώρα. Πρόκειται για μία αναδρομή στις καλύτερες στιγμές των δυο καλλτεχνών απ΄το 1989 έως το 2015. Μία ξεχωριστή μουσική εκδοχή, πολύ γνωστών αλλά και “κρυμμένων" κομματιών, από την εποχή των Πυξ Λαξ και της προσωπικής πορείας του Φίλιππου Πλιάτσικα, μαζί με τραγούδια από την ιδιαίτερη μουσική διαδρομή του Γιάννη Μηλιώκα: “Μοναξιά μου Όλα, Ροζ, Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα, Για το καλό μου, Ποιος έχει λόγο στην αγάπη, Ποιμενικό Ροκ”.
Ώρα έναρξης: 21:30–Γενική είσοδος: 10 ευρώ

ΚΥΡΙΑΚΗ, 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: "Εκκλησιάζουσες", από τον Θεατρικό Όμιλο Άνδρου. Σε μία αθηναϊκή κοινωνία τόσο ατομικιστική, όπου οι άνδρες πολίτες βαριούνται ακόμα και να πάνε να ψηφίσουν, οι γυναίκες τούς κλέβουν τα ρούχα κι εμφανίζονται στην Εκκλησία του Δήμου, μεταμφιεσμένες σε άντρες. Όντας περισσότερες από τους άντρες πετυχαίνουν πλειοψηφία στην πρόταση της Πραξαγόρας (ενορχηστρώτριας αυτής της ίντριγκας) και καταφέρνουν να δοθεί η εξουσία στο γυναικείο φύλο. Στο ανοιχτό θέατρο Χώρας.
Ώρα έναρξης: 21:00– Γενική είσοδος: 5 ευρώ

ΤΡΙΤΗ, 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: Τριλογία Jazz. H καλύτερη, ίσως, σελίδα στην ιστορία της ελληνικής τζαζ. Οι εμφανίσεις της Trilogia είναι ακριβοθώρητες αλλά σπουδαίες. Την αποτελούν: Ο κορυφαίος ντράμερ Γιώργος Τρανταλίδης, που πρώτος ηχογράφησε τον παρθενικό ελληνικό τζαζ δίσκο πριν από 35 χρόνια. Ο πιανίστας και οργανίστας Γιώργος Κοντραφούρης, που έχει εμφανιστεί σε τζαζ φεστιβάλ σ' όλο τον κόσμο και έχει συνεργαστεί με δεκάδες κορυφαίους τζαζ μουσικούς, με σημαντική προσωπική δισκογραφία. Ο Γιώτης Σαμαράς, με σπουδές στο κονσερβατόριο Bela Bartok, γρήγορα έγινε επίλεκτο μέλος της ουγγρικής τζαζ σκηνής πριν έρθει στην Ελλάδα το 1981.
Ώρα έναρξης: 21:00 – Γενική είσοδος: 8 ευρώ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: "Τρωάδες", του Ευριπίδη, από το Εθνικό Θέατρο, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τον Νίκο Ψαρρά, την Μαρία Κίτσου, την Κόρα Καρβούνη κ.α. Στο νέο ανοιχτό θέατρο, στη Χώρα, στο πλαίσιο του 1ου διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου. Μια τραγωδία δριμύ “κατηγορώ” για τις φρικαλεότητες του πολέμου και συνάμα ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη. Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης.
Ώρα έναρξης: 21:00 – Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, νεανικό και άνω των 65 ετών.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: Καλοκαιρινή συναυλία Φιλαρμονικής Μουσικού Συλλόγου Άνδρου. Δημήτρης Σίδερης. Στο ανοιχτό θέατρο Χώρας, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου.
Ώρα έναρξης: 20:30–Ελεύθερη είσοδος

ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: «Αχαρνής», του Αριστοφάνη. Με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη , τον Άρη Σερβετάλη και τον Φάνη Μουρατίδη. Στο νέο ανοιχτό θέατρο της Χώρας. Απόδοση και σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας. Μετά την περσινή θριαμβευτική ανάγνωση των “Βατράχων”, ο γνωστός σκηνοθέτης θα μιλήσει για τη σύγχρονη πολιτική διαφθορά μέσα από το διαχρονικό λόγο του αττικού κωμικού που εκφέρεται από τον Δικαιόπολη, τον ήρωα που αναλαμβάνει μια πρωτοφανή πρωτοβουλία για Ειρήνη και Δικαιοσύνη.
Ώρα έναρξης: 21:00–Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ, 15 ευρώ φοιτητικό, πολυτέκνων και άνω των 65 ετών, 12 ευρώ ανέργων.

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: Συναυλία Κατερίνας Πολέμη. Η Κατερίνα και οι μουσικοί της μπαρκάρουν σε διάφορα λιμάνια της Ελλάδας μετά από πολλά ταξίδια ανά τον κόσμο για να μοιραστούν τη μουσική τους εμπειρία με το κοινό! Μαζί της κάποιοι από τους πιο ξεχωριστούς μουσικούς της Ελλάδας: ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στη Τρομπέτα και Flugelhorn, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο Κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Κλωνής στα Ντραμς. Special guest ο Massimo Dono από την κάτω Ιταλία.
Ώρα έναρξης: 21:00–Γενική είσοδος: 5 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: Αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Πολέμη, δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου Ανδριώτη ιστορικού. Θα μιλήσει ο ακαδημαϊκός, Μιχάλης Τιβέριος, ενώ θα προβληθεί ταινία του σκηνοθέτη, Γιώργου Δάμπαση, για τη ζωή και το έργο του ιδρυτή της Καϊρείου Βιβλιοθήκης.
Ώρα έναρξης: 21:00–Ελεύθερη είσοδος

ΣΑΒΒΑΤΟ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: Ταξίδι στον κόσμο των κρουστών από τον Γεράσιμο Τσαγκαράκη. Μια περιήγηση στον κόσμο των κρουστών οργάνων μέσα από μουσικά έργα που αναδεικνύουν ένα ηχοχρωματικό φάσμα, το οποίο ίσως και να είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό. Επιλεγμένες συνθέσεις από το σόλο ρεπερτόριο των κρουστών οργάνων, μερικές από τις οποίες παρουσιάζονται σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση.
Ώρα έναρξης: 21:00–Ελεύθερη είσοδος

ΤΡΙΤΗ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: Συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη και του κουαρτέτου Chronos, στο νέο ανοιχτό θέατρο Χώρας. H Δήμητρα Γαλάνη, μια από τις σημαντικότερες και πιο ανήσυχες ερμηνεύτριές μας, διατρέxει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Θα τραγουδήσει από την “Ξανθούλα” του Μάντζαρου μέχρι επιτυχίες των Τσιτσάνη και Χατζιδάκι, ενώνοντας το παρελθόν με το σήμερα, και έχοντας την καλύτερη παρέα: τον Πέτρο Κλαμπάνη στο κοντραμπάσο, τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι, στο λαούτο και στην κιθάρα, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο και τον Χρήστο Ραφαηλίδη στο βιμπράφωνο.
Ώρα έναρξης: 21:00–Γενική είσοδος: 10 ευρώ

ΚΥΡΙΑΚΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: Διαγωνισμός διηγήματος και ποίησης "Ανδρέας Εμπειρίκος". Πλαισιώνει η Κλεονίκη Δεμίρη με "Τραγούδια από όλη τη Μεσόγειο". Στο πιάνο ο Νεοκλής Νεοφυτίδης.
Ώρα έναρξης: 20:00–Ελεύθερη είσοδος

Η σελίδα του φεστιβάλ:
www.facebook.com/festivalandrou

1 σχόλιο:

  1. Καταπληκτικό πρόγραμμα και υπέροχο θέατρο, ένα όμορφο καλοκαίρι τον Αυγουστο και όχι μόνο, μας περιμένει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή