Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τα σκουπίδια πολλοί εμίσησαν... τα απορρίμματα όλοι!

—Γιατί να γίνει ο ΧΥΤΥ στην Πλούσκα;
—Και που να γίνει;
—Να γίνει στο Στενό
—Γιατί να γίνει το Στενό;
—Και που να γίνει;
—Να γίνει στην Κίλιζα
—Γιατί να γίνει στην Κίλιζα;
—Και που να γίνει;
—Να γίνει στον Καμπανό
—Και γιατί να γίνει στον Καμπανό;
—Και που να γίνει;
Ολα αυτά τα ατέλειωτα "γιατί" καταλήγουν συνήθως στην φράση: «να κάνει η μάνα». Οπότε δήμαρχε Σουσούδη κάνε εσύ το σωστό, γιατί χαριτωμένο παιχνίδι η κολοκυθιά αλλά για παιδιά του σχολείου, οι υπόλοιποι πρέπει να παίζουμε πιο ώριμα παιχνίδια: π.χ. να κάνουμε σχολαστική ανακύκλωση, να φροντίζουμε, να νοιαζόμαστε τον τόπο μας, να είμαστε σοβαροί, ευέλικτοι, να ζούμε στη γη που μας δόθηκε με σεβασμό και υπεύθυνα να την παραδώσουμε σ' αυτούς που θα έρθουν. (ακούστε το σχετικό άσμα εδώ)

Τήνος Έτοιμος ο ΧΥΤΥ το 2017 kykladiki.gr

4 σχόλια:

  1. Η Ανδρος είναι μία και αγαπημένη. Οταν μιλάμε όλοι μαζί, αλλά όχι με μέθοδο, γυρίζουμε πίσω στα χρόνια της οχλαγωγίας και το αποτέλεσμα είναι να αποδυναμώνεται η φωνή μας και να μην ακουγόμαστε, αλλά κυρίως να μην ακούμε.
    Ενημέρωση, έρευνα και απόφαση.
    Εννοείται φυσικά σωστή εκτέλεση, επίβλεψη, λειτουργία και το βασικότερο: συμμετοχή όλων μας στην ανακύκλωση.
    Εσείς κάνετε; εγώ τα κουβαλάω αρκετό δρόμο για μην τα πετάξω σε ένα συνηθισμένο κάδο σκουπιδιών. Τα σκουπίδια είναι χρήσιμα τελικά, εκτός από επιβλαβή.
    Αυτά χρειάζονται. Νομίζω εγώ, ως απλός πολίτης. Τα υπόλοιπα θα τα βρουν οι υπεύθυνοι για αυτή τη δουλειά, θα εκτιμήσουν και θα δώσουν τις λύσεις.
    Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους μας, ο δρόμος είναι μακρύς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η μαγικη λεξη εδω ειναι "συλλογικοτητα".....αυτο που λειπει τις περισσοτερες φορες στο ονομα του "οτι κλεινει η δικη μου πορτα"......οσο για τους διοικουντες θα πρεπει να βρουν τροπο να πεισουν οτι η ανακυκλωση γινετα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!! οσες φορες κουβαλησα στο νησι ανακυκλωσιμα παντα βρισκοταν καποιος να μου πει....."ωχ καυμενη!δεν υπαρχει ανακυκλωση!ολα στην χωματερη πανε"!!!!!αυτα με αγαπη για τον τοπο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συλλογικότητα και κοινή λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανακυκλωση στην Ανδρο γινετε και πολυ καλα μαλιστα!!!οποιος λεει οτι ολα στα σκουπιδια πανε μαλλον τον βολευει η μια σακκουλα και ολα μεσα,απο το να εχει 3και να χωριζει τα πραγματα!!!ας κανουμε εμεις αυτο που πρεπει και ας αφησουμε τους εξυπνακηδες να λενε οτι θελουν!!!αγαπαμε τον τοπο μας,τον προσεχουμε και τον σεβομαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή