Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Θεοσκεπάστου 2015: Λαμπαδηφορία


Το βράδυ της Θεοσκεπάστου ο εορτασμός κλείνει με τη "νυχτερινή πομπή". Η  λαμπαδηφορία ήταν πάντα μια ιδιαίτερη χαρά για όσους συμμετείχαν. Τα φώτα της αγοράς σβήνουν και οι αυτοσχέδιοι πυρσοί φωτίζουν αισθαντικά τα πρόσωπα, τα υπέροχα σπίτια, τις καρδιές. Οσα Αντριωτάκια πήραμε μέρος σαν παιδιά σε αυτή την πομπή ονείρου, σίγουρα δε το έχουμε ξεχάσει... ακόμη και σήμερα... αρκεί ένα ξεχασμένο φαναράκι σε κάποιο μπαούλο να πυρπολήσει έγνοιες, άγχη, φόβους, χαμένα όνειρα και να μας ξανακάνει πάλι μικρά Αντριωτάκια... όπως τότε που όλο καμάρι κρατούσαμε σφιχτά το κοντάρι με το πολύχρωμο φαναράκι στην κορυφή και τα σόγια καμάρωναν. Ετσι κορδωμένα, σαν μικρά πριγκιπόπουλα, περπατούσαμε στις πεντακάθαρες πλάκες της Αγοράς... Μαγεία της στιγμής που κρατά για πάντα... (Βέβαια πολλά Αντριωτάκια, όσα χρόνια και να πέρασαν από εκείνες τις στιγμές, όπου και να ζούμε, παραμένουμε... λωλά με την Αντρο μας. Τα δε "νέα Αντριωτάκια" φροντίζουν να κρατούν την παράδοση, οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν περίτρανα!).

Φωτογραφίες: Δήμητρα Μηλαίου

4 σχόλια:

  1. "... Μαγεία της στιγμής που κρατά για πάντα... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tin thimame poli kala, tin lambadiforia.
    otan eixe o thios o stamatis, to tiagaradiko o papou kai oi yiayia emenan apopano to magazi.kai mazebomaste sto mbalkoni na kitame ta fanarakia.AX ti orea xronia.kai tora edo pou ftasame prepi na etimasto na paro BASTOUNI.xa xa xa

    naste oli kala kai na sinexizete ta orea tis ANDROSMAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kou pe pe nase kala kai se efxaristoume, yia tis oreais fotografies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα,απο την Ανδρο με παρα πολυ βροχη!!ολα χαλια πανε σ αυτην την χωρα!!!ειχαμε τουλαχιστον τον ηλιο και ξεδιναμε,τον χασαμε και αυτον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή