Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Γιορτή λεμονιού 2015

Η γιορτή φέτος κλείνει 15 χρόνια παρουσίας. Μ' αυτή την αφορμή συμβολικά θα φυτευτεί μια λεμονιά στην είσοδο του μουσείου, επίσης θα βραβευτεί η καλύτερη παιδική ζωγραφιά από τα παιδιά των σχολείων Χώρας.
Το λεμόνι, στο παρελθόν ήταν επιπλέον χρήματα για όσους είχαν μικρά περιβόλια και το κύριο εισόδημα για όσους είχαν μπαξέδες. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι σημαντικές και ενθαρρυντικά μας θυμίζουν πως ξεπέρασαν πολέμους και δυσκολίες οι πρόγονοι μας καλλιεργώντας την Αντριώτικη γη.
Στα εκθέματα: σαπούνια λεμονιού, λικέρ, κεντήματα, κοσμήματα, γλυκά και μπισκότα καθώς γνωστός Σεφ θα μοιραστεί με το κοινό μια συνταγή με λεμόνι.
—Μεγάλο Σάββατο 11 Απριλίου 2015, 11.00-13.00. Μουσείο Λαογραφίας & Χριστιανικής τέχνης (δίπλα στο ξενοδοχείο "Παράδεισος").

1 σχόλιο:

  1. Μια γιορτή για όλους μας!
    Γιορτή χαράς και γιορτή προσφοράς...γιατί μόνο μέσα από την προσφορά της Ανδριώτικης γης που τόσο απλόχερα αυτό το μαγικό λεμόνι μας δίνει, μπορούμε με τη σειρά μας να ζωγραφίσουμε χαμόγελα χαράς και εικόνες δημιουργίας!
    Στη γιορτή αυτή ο καθένας μας μπορεί να συμμετάσχει με το δικό του τρόπο είτε παίρνοντας ενεργά μέρος, είτε απλά και μόνο με την παρουσία σας.
    Χαρείτε το λεμόνι με όλες τις αισθήσεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή