Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Των ψυχών του έρωτα

Τα τελευταία χρόνια σήμερα γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων. Όλοι έχουμε δει την διαφήμιση που παίζουν τα κανάλια: ο φοβερός πεθερός στο γαμήλιο τραπέζι προσπαθεί πάνω στην τούρτα να "χώσει" όλες τις κοινωνικές υποχρεώσεις της οικογένειας. Στην κορυφή το γαμήλιο ζεύγος, λίγο πιο κάτω τα γενέθλια της συζύγου, η πρωτοχρονιά... και στο κάτω μέρος της τούρτας λίγα κόλλυβα για τον... θείο Χαραλάμπη. (δείτε εδώ) Αυτό ακριβώς είναι η σημερινή μέρα! Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν είναι ελληνικός άγιος. Ο έρωτας όμως πάντα ήταν ελληνικός, αρχαίος, βυζαντινός, νέος και πάντα... Θεός. Ο έρωτας αγγίζει το θάνατο. Ο έρωτας νικά. Ο έρωτας φτερά έχει και πετά. Ο έρωτας σμίγει ψυχές που δεν μπορεί να χωρίσει ο θάνατος... Όποτε ας χαρούμε με κόλλυβα, με τούρτες, λουλούδια και χαμόγελα την σημερινή μέρα... γιατί όπως λέει ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός: «γλυκειά η ζωή κι᾿ ο θάνατος μαυρίλα».
*Ψυχοσάββατα στην εκκλησιαστική μας παράδοση είναι δύο: Το ένα Σάββατο πριν την πρώτη Αποκριά και το δεύτερο πριν του Αγίου Πνεύματος (Πεντηκοστή, 30 Μαΐου 2015, Χρυσά κόλλυβα).

5 σχόλια:

  1. kalisperasas.

    yiamena mbike stiliari stin kardiamou kai poni poli.

    den exo efxarista nea na sas po.
    den tha ertho stin elleda to kalokeri.den mou dinoun adia yia 1 mina,prin 2 mines pou tous to eipa mou eipan ok.otan to emathan oi ali oi ergates ekanan parapono, yiati o dimitris 1 mina kai oxi emis.to girisan se DISCRIMINATION. kai moupan oti exoun to dikeoma na pane tin eteria sto dikastirio.

    naste oli kala. o theos einai megalos kai kapia mera,efxome na ksanaertho sto XORIOMOU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ λυπάμαι Dimitri που σου στερούν αυτό που τόσο πολύ ήθελες και ονειρευόσουν.Δυστυχώς το πόσο άνθρωποι είμαστε το δείχνουμε μέσα από τις πράξεις μας.Αντιλαμβάνομαι ότι στην Αμερική τα σωματεία (τα γνωστά unios) είναι πολύ ισχυρά και δεν επιδέχονται διακρίσεις αλλά το συναισθηματικό κόστος το δικό σου είναι πολύ δυνατότερο κρίμα!!!Να σε έχει ο Θεός καλά και την οικογένειά σου, και με το καλό να σε βοηθήσει να έρθεις στο όμορφο χωριό σου που λαχταράς.Κορθιανή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημητρο μου!ειναι ντεφακτο αυτο?δεν υπαρχει τροπος να το αλλαξεις?και αν δεν γινεται μηπως να ερχοσουν για λιγοτερο?θες να ερθει η καψοραχη να δειρει κανεναν?ελα χαμογελασε!κατι μπορει να γινει....παντα το Συμπαν κατι κανει για αυτους που μονο καλο εχουν στην ψυχη τους φιλε μου.....αντε...θα σ περιμενω εγω στην αυλη της Βαγγελιτσας για μπυρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη ο Θεός είναι μεγάλος κάτι μπορεί να γίνει. Μη στεναχωριέσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μαζευτουμε ολοι στο καλοβολο θα κανουμε διαμαρτυρια.θα το στειλουμε και στον ομπαμα.τοτε να δεις ερχεσαι ή δεν ερχεσαι.ξεκιναμαι κινημα για τον ερχομο του δημητρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή