Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ελεύθερες πτήσεις


Η παρατήρηση των πουλιών (Αγγλιστί: Birdwatching) στο Δημοτικό σχολείο Λειβαδίων ήταν μια αγαπημένη ασχολία για να ξεφεύγω από την υποχρέωση της παρακολούθησης των μαθημάτων. Όσοι θυμούνται το σχολείο, τότε λίγο πριν το 1970, ήταν εξατάξιο. Έπρεπε λοιπόν να μείνουμε ήσυχα μέχρι να έρθει η σειρά της τάξης μας. Μερικές φορές αργούσε πολύ η σειρά μας. Η φασαρία εξόργιζε την κ. Πίτσα που πέταγε έξω τους πιο ζωηρούς. Δεν ήμουν ζωηρή. Καθόμουν ήσυχα στο θρανίο και το μόνο που έμενε ήταν να κοιτάζω έξω από τα παράθυρα μπας περάσει ένα εξωτικό πτηνό και με πάρει στα φτερά του. Βέβαια, για όσους θυμούνται, στο μετόχι κοντά στο προαύλιο έσφαζε ο χασάπης του χωριού, ο Γαλανός, οι "συνάξεις πουλιών" ήταν συχνό φαινόμενο και το όνειρο μου είχε κάποιες βάσιμες ελπίδες, αν υποθέσουμε ότι μπορούσα να πετάξω με τα φτερά μιας κουρούνας... Ασήμαντη λεπτομέρεια.
(Η φωτογραφία δεν έχει σχέση με το σχολείο, την ώρα όμως που την τράβηξα πλήθος πουλιών έκραζε πάνω από το κεφάλι μου, σα να φοβήθηκα λιγάκι και ο φόβος με γύρισε χρόνια πίσω...)

6 σχόλια:

  1. καλημερα
    πτήσεις χωρις καύσιμα, χωρίς ανάγκη για ελικοδρόμιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να μας κανει καλή ημέρα να απολαύσουμε την φύση εστω και απο τα χαμηλά,καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο βαπόρι το αδιαχώρητο,ετσι λένε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από σήμερα άρχισε να έρχεται κόσμος πριν χαλάσει ο καιρός. Αυτές τις εκλογές ακόμα και ο καιρός δεν θα βοηθήσει. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το σημερινό απογευματινό βαπόρι λεω,για το Σάββατο δεν το συζητάμε θα ειμαστε σαν τα πρόβατα στο μαντρί......

    ΑπάντησηΔιαγραφή