Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ανδριώτικο μοσχομυρωδάτο σαπούνι


Ανυπομονώ να πιάσω στα χέρια μου αυτό το μικρό σαπούνι στο σχήμα του νησιού. Να τρίψω καλά τις παλάμες μου, να μυρίσω την Αντριωτική πάστρα, να δω το σχήμα της Ανδρου να λιγοστεύει από το πλύσιμο. Εξαιρετική ιδέα εντοπιότητας (locality) που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα επίπεδα. Οι επισκέπτες, πρέπει να "γεύονται" τα προϊόντα του κάθε τόπου και φεύγοντας να κουβαλούν μαζί τους ένα σουβενίρ που θα έχει το στίγμα, το άρωμα, τη γεύση του τόπου που επισκέφθηκαν. Η εποχή του κατεψυγμένου κεφτέ, του κακόγουστου αναμνηστικού από την κίνα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ντόπια προϊόντα λοιπόν. Πολλά μπράβο για την υλοποίηση της ιδέας και το ρίσκο. Καλές δουλειές.
—Χειροποίητα σαπούνια από ελαιόλαδο, κρασί και ανθόνερο Άνδρου.
Με την αγορά σας αυτή συμβάλλετε στην φροντίδα για καθαριότητα και συντήρηση των παλαιών μονοπατιών της Άνδρου. Τα υπέροχα σαπούνια φτιάχνει η Ελένη Πέτσα-Κουρτέση. facebook.com/soapbyeleni και θα τα βρείτε στο μαγαζί "Ροδοζάχαρη" της Αντωνίας Περτέση. facebook.com/RodozachariParadosiakaProiontaAndrou

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα,boulίτσα.
    Εισαι καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Boul_boul έχω κι εγώ την ίδια επιθυμία...μπράβο,καλόγουστο και έξυπνο!

    καλημέρα με αέρα σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζιβαεράκι μου που είσαι;
    Ολα καλά;
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oly έχω ενθουσιαστεί, επιτέλους κάτι με σφραγίδα Αντριωτικη. Δεν έχω βρει σουβενίρ καλόγουστο που να μπορώ να το προσφέρω στους γνωστούς μου στην Αθήνα.

    Με αέρα;
    Τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί ο αέρας να ειναι σήμα κατατεθέν μας και να μας παίρνει την πολύ ζέστη αλλά το να κάθεσαι στον Πλάτανο να πίνεις τα ρακιά σου και να τσιμπάς τα μεζεδάκια σου και να σου ερχονται στη μούρη όλα τα σκουπίδια και το χώμα ειναι πολύ αντιτουριστικό ανθυγιεινό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπήκα στο https://www.facebook.com/soapbyeleni
    και ενθουσιάστικα,πολύ καλή δουλειά,έλεγα να μην παω Χώρα αύριο αλλά τώρα θέλω να τα δώ απο κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αντωνια ροδοζαχαρη4 Ιουλίου 2014 στις 10:27 μ.μ.

    Ειναι μια αξιολογη και εξαιρετικη δουλεια,με καλο σκοπο και ελπιζω ο κοσμος τη στηριξει. Σας περιμενουμε να τα δοκιμασετε απο κοντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα, σκουπίδια... για να δούμε μπορεί ο Θεοδόσης να κάνει κάτι μαγικό να τα εξαφανίσει. (ελπίζω και το λέω καλοπροαίρετα γιατί είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, που δεν αφορά την δημοτική αρχή, αλλά όλους μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φυσικά και αφορά όλους μας,αφορά την παιδεία μας(!),το φιλοτιμό μας(!),το τι διδάσκουμε εμεις στα παιδιά μας,....ΑΛΛΑ......2 μήνες το καλοκαίρι που που γίνετε ο κακος χαμός σε λιγα τετραγωνικά θα μπορούσε ο δήμος να εχει ανθρώπους να μαζεύουν αυτα τα λιγα τετραγωνικά με βάρδιες......ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ.
    Οταν φυσοκοπά οπως εδώ βγάζει και τα σκουπίδια απο τα καλάθια....
    Καλημέρα σας,οπως καταλαβατε φυσοκοπά και σήμερα....αλλα δεν με νοιαζει ειναι δροσούλα,καλα να περνάτε οτι και να κανετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άλλο ένα πρόβλημα για την ανείπαρκτη τουριστική κίνηση του νησιού μας, δυστυχώς είναι τα σκουπίδια. Είχαμε και σήμερα το πρωί πρόβλημα στη Ραφήνα που έφυγε το Super Ferrey με 3 ώρες καθυστέρηση, ξεκίνησε ωραία η τουριστική περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.protothema.gr/greece/article/392903/talaiporia-gia-2000-epivates-sti-rafina-blehtikan-to-theologos-me-to-superferry-2/

    Ευτυχως το SF2,έφυγε σχετικά γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή