Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Ντόπια προϊόντα και μεράκι


Ο Γιωργος Χατζηγιαννάκης (ιδιοκτήτης του Selene Restaurant στη Σαντορίνη selene.gr) μιλάει στην Καθημερινή της Κυριακής για τη γαστρονομία, την Αιγαιοπελαγίτικη Κουζίνα με αφορμή τις Ημέρες Γαστρονομίας 2014
«Ποια νομίζετε ότι είναι η περίφημη γαστρονομία κάθε περιοχής; Πέντε πράγματα βγάζει ο κάθε τόπος και με φαντασία και μεράκι τα μαγειρεύουν και τα παντρεύουν οι άνθρωποι χρόνια τώρα. Σε όλα τα νησιά πρέπει να προβληθούν τα ντόπια προϊόντα, πρώτα να τα γνωρίσουμε και μετά να τα πάρουν οι άξιοι μάγειρες και να τα εξελίξουν». Ο τουρισμός μπορεί να είναι καλός πελάτης, αλλά οι εποχές που προσφέραμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους τουρίστες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι επισκέπτες αναζητούν αυθεντικότητα, καθαρές γεύσεις, εποχικότητα όσο το δυνατόν περισσότερο, και αυτό που στη διεθνή γαστρονομική σκηνή ονομάζεται locality, δηλαδή εντοπιότητα. Στη Σαντορίνη θέλουν να δοκιμάσουν την περίφημη φάβα και τη λευκή μελιτζάνα, στην Τήνο το βολάκι και την κοπανιστή, τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα παστά, τα αρτοσκευάσματα, τους θησαυρούς κάθε τόπου. kathimerini.gr  
Στην Άνδρο άραγε τι μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες μας; Δεν θέλει πολύ σκέψη, μεράκι χρειάζεται και οι επαγγελματίες να γουστάρουν πολύ αυτό που κάνουν. 

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα, διαβάστε το άρθρο της Καθημερινή έχει πολύ ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαρουφαλιά κοντοζυγώνουν οι μέρες που θα σβήσουν τα φωτάκια... χε, χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί θα τα σβήσεις, τώρα που τα συνήθισα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα.
    Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις ευχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή