Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Αποβραδίς Αγίου Κωνσταντίνου 2013

Τα κεραμίδια του Αγίου Κωνσταντίνου, η Χώρα και το αγαπημένο Παραπόρτι...




















Σα ν' ακούω την καμπάνα να κτυπά (φωνές δεν ακούω, γιατί η γειτονιά είναι άδεια) Στο βάθος όμως  μια γυναίκα ρωτά: κτύπησε ο παπάς; Και μια άλλη να της απαντά: τώρααα... έχει ώρα. Μπουνταντισμός, πόρτα που κλείνουν ανοίγουν με κρότο, ονόματα στον αέρα, τακούνια που ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες, πόδια που τρέχουν... "μα και αυτός ο παπάς" Ποτέ κανένα παπάς δεν βρήκε την σωστή ώρα να κτυπήσει την καμπάνα, με ένα μαγικό όμως τρόπο όλοι ήταν εκεί στις θέσεις τους... στον Άγιο Κωνσταντίνο. Εκεί, παλιά... στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης*...

* Παραφράζω τη φράση από ένα άρθρο που διάβασα στην εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ Λευτέρης Βογιατζής (1945 - 2013):  "Για μας, τους έφηβους της μεταπολίτευσης..." Μ' αρέσει, θα το λέω...

4 σχόλια:

  1. χρονια πολλα !!
    καλησπέρα
    βοηθεια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και του χρόνου να είμαστε καλά, ήταν πολύ όμορφα απόψε στον Αγ. Κωνσταντίνο. Κέρασμα από το σύλλογο και μετά φυσικά στη Φωφώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. XRONIA POLLA STIS ELENES,KOSTANTINOUS,KAI SE OLO TO XORIO MAS GIATI SHMERA GIORTAZOUN TA LIVADIA MAS,KAI TOU XRONOU NA EISTE OLOI KALA !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΩΡΑΙΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή