Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Το γεφυράκι με νερό

Φωτογραφία: Μοσχούλα Βούλγαρη

14 σχόλια:

  1. Οι Κυπριοι θα την βρουν την άκρη. Είναι μαθημένοι, δεν έχουν 29 χρόνια ξαπλωμένοι στον καναπέ...
    Καλημέρα, καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25352%3Aarxiepiskopos-xrysostomos-sti-diathesi-toy-kratoys-i-perioysia-mas&catid=55%3Acyprus&Itemid=78
    Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Στη διάθεση του κράτους η περιουσία μας!
    το είδα τώρα δα στο fb της Ελένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MOLIS ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ NEWSIT!!ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κόσμος χάνετε,αλλάζει αυτο που ξέραμε,χάνουμε τη σιγουριά μας,δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει,αλλά καπως πρέπει να αντιδράσουμε,να συνεχίσουμε.
    Ας γράψω μια συνταγή για οσο εχουμε να μαγειρεύουμε.


    Ντολμαδάκια με θαλασσινά.


    Τα υλικά

    40 αμπελόφυλλα
    1 πακέτο κατεψυγμένα θαλασσινά (ήταν 250γρ.)
    1 μέτριο κρεμμύδι
    1/2 ρίζα φινόκιο
    1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
    2-3 κλαριά μάραθου κι άλλα τόσα δυόσμου
    2-3 κουταλιές ψιλοκομμένες ντομάτες από κονσέρβα
    1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι νυχάκι
    Αλάτι και πιπέρι
    1 μικρό ποτήρι κρασιού λάδι
    Το χυμό ενός λεμονιού.

    Διαδικασία
    Έκοψα με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού τα θαλασσινά σε μικρά κομμάτια και τα άφησα να με περιμένουν.
    Στη συνέχεια πέρασα στον τρίφτη του κρεμμυδιού το κρεμμύδι και το φινόκιο. Ψιλοέκοψα τα μυριστικά.
    Σε μέτριο τηγάνι έβαλα λίγο λάδι ίσα να καλυφτεί ο πάτος του και σοτάρισα ελαφρά το κρεμμύδι και το φινόκιο.
    Πρόσθεσα το μαϊντανό μάραθο και δυόσμο συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μετά τις ντομάτες το ρύζι και τέλος τα θαλασσινά.
    Νοστίμεψα με πολύ λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Άφησα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.
    Τύλιξα σε κάθε φύλλο μια κουταλιά από τη γέμιση και τα αράδιασα σε κατσαρόλα με μικρή απόσταση μεταξύ τους.( το ρύζι φουσκώνει).
    Τα περιέλουσα με το υπόλοιπο λάδι, το χυμό του λεμονιού, λίγο πιπέρι ακόμα και νερό μέχρι να τα σκεπάζει.
    Τα σκέπασα με ένα πιάτο και τα έβρασα σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα μέχρι να μην έχουν πια υγρά.

    Δεν την εχω κάνει αλλά μου φάνηκε νόστιμη και θα την κάνω....μόνο που δεν εχω πια τα αμπελόφυλλα της γιαγιας Ρίτσας,που μας τα μαζευε πάντα !
    http://asproylas.blogspot.gr/2010/02/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα κορίτσια .
    ένα γλυκο λουλουδι αφιερωμένο http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_-gf9U7fmVY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Τζίβ,καταπληκτικό ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Κουτρουλό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και από εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σας ...
    Κουτρουλακι έξυπνη συνταγή ,πρέπει να είναι νόστιμη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ένα γλυκάκι ...

    http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28295&subid=2&pubid=63732040

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κουλουράκι μπλούμ ειναι?????
    χιχιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΒΡΑΣΜΑΤΟΛΟΥΚΟΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ!!ΛΕΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα σας ....
    Κουτρουλο αυτό για την Δευτέρα του Ευαγγελισμού .... μπακαλιάρος μπλουμ ,,,, χε χε χε

    http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28288&subid=2&pubid=63737043

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα και από την Άνδρο με απαγορευτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή