Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η Χώρα με καιρό από ψηλά






















Από όλες τις μεριές, η Χώρα είναι γοητευτική αλλά τούτη εδώ η φωτογραφία έχει πολλές συγκινήσεις συγκεντρωμένες στα εικονοστοιχεία της, όπως επίσης περιέχει άπειρους ευσεβείς πόθους, όνειρα ετών, ματαιοδοξίες, υποσχέσεις: που θα πάει κάποια στιγμή θα το νοικιάσουμε εκείνο το ελικόπτερο, να φέρουμε βόλτες πάνω από την φορτωμένη με αναμνήσεις μικρή χερσόνησο... ν' ακούσουμε τα κύματα να σπάνε στα βράχια της Αγίας Θαλασσινής, να δούμε από ψηλά ανθρώπους να περπατούν στην αγορά και όταν τελειώσει η βόλτα να τραβήξουμε για τα Λειβάδια. 
Ο Νίκος Σ. Χαζάπης μας έστειλε αυτή την φωτογραφία. Ευχαριστούμε πολύ. 

15 σχόλια:

  1. Καλημέρα, καλημέρα
    Ο ήλιος στην Αθήνα παίζει κρυφτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Boul boul. Εδώ που έχει κρυφτεί πίσω από μαύρα σύννεφα, είναι άστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΟΥ BOUL BOUL!!!KAI ΕΔΩ ΕΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΕΣΕ Ο ΑΕΡΑΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν χορταίνω να κοιτώ αυτή την φωτογραφία, την είχα δει στο Fb αλλά μ΄αρέσει τόσο πολύ που δεν χορταίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πράγματι ειναι φωτογραφία που σε μαγνητίζει....
    Χειμωνιάτικος καιρός,δεν μπορέσαμε να πιούμε τον καφέ μας εξω...
    Ειχαμε και μια μιρή διακοπή ρεύματος ,ετσι για να μην ξεχνιόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χθες στην Καλλιθέα είχε σχεδόν 2 ώρες διακοπή, σήμερα αγόρασα και άλλο φωτιστικό ασφαλειας. Ήρθα σπίτι και βρήκα τη μάνα μου να κρατά τον φακό και... την τσάντα της. Χα, χα έτοιμη για όλα η κυρά-Ρίτσα, χα, χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟΟΟΟΟΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατεβάστε το ποτήρι

    Οι φοιτητές παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον το μάθημα για τη διαχείριση του άγχους, όταν ο καθηγητής έπιασε ένα ποτήρι και το σήκωσε ψηλά. Όλοι φαντάστηκαν ότι θα έκανε τη γνωστή ερώτηση: «Είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο;». Αντ “αυτού, με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό, ρώτησε: «Πόσο βαρύ είναι αυτό το ποτήρι με το νερό;»

    Οι απαντήσεις που έδωσαν οι φοιτητές κυμάνθηκαν από 200 μέχρι 600 γραμμάρια.

    Όμως ο καθηγητής διαφώνησε:

    Το απόλυτο βάρος δεν έχει σημασία. Εξαρτάται από το πόση ώρα κρατάω το ποτήρι. Αν το κρατάω ψηλά για ένα λεπτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν το κρατήσω έτσι για μια ώρα, θα αρχίσει να πονάει το χέρι μου. Αν το κρατήσω για μια μέρα, το χέρι μου θα μουδιάσει και θα παραλύσει. Σε κάθε περίπτωση, το βάρος του ποτηριού δεν αλλάζει, αλλά όσο περισσότερο το κρατώ τόσο βαρύτερο γίνεται

    Συνέχισε ο καθηγητής:

    Το στρες,οι ανησυχίες και τα προβλήματα της ζωής είναι σαν το ποτήρι του νερού. Αν τα σκεφτείτε για λίγο, δεν πειράζει. Αν τα σκέφτεστε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα αρχίσουν να σας πληγώνουν. Και αν σας προβληματίζουν όλη την ημέρα, στο τέλος θα σας παραλύσουν και θα νιώσετε ανίκανοι να κάνετε οτιδήποτε.

    Είναι σημαντικό να θυμόσαστε να χαλαρώνετε και να διώχνετε το στρες. Μην κουβαλάτε τα προβλήματα μαζί σας μέχρι το βράδυ, ακόμα και τη νύχτα. Μη ξεχνάτε να κατεβάζετε το ποτήρι!

    Δίκιο μεγάλο δίκιο.

    http://eisygian.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3137.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημητρη στην Ανδρο έχει γυρω στους 10 βαθμούς και αυριο θα πέσει και άλλο......πως θα πετάξουμε τον αετό δεν ξερω..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ax ti mou thimises koutroulo to METOXI.
    xronakiamou pou pigate.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΟΡΤΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΑΕΤΟ!!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΨΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΧΟΥΖΟΥΡΕΥΩ!!!!ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΧΕΣ ΛΟΞΥΓΚΑ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. oxi ala ftarnizomouna san to gati.

    pios me koutiobolebe ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΞΑΔΕΡΦΟΥΛΑ ΣΟΥ,Η ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΑ,ΤΙΣ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΛΛΟ!!!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή