Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

"Βρε Ερατώ δες κόσμο"*

Ο Αντώνης Πολέμης σήμερα θα ήταν πολύ ευχαριστημένος, πολλοί Ανδριώτες που κατοικούν στην Αθήνα ήταν εκεί στο "φιλολογικό μνημόσυνο" που έστησαν ο Σύλλογος Φίλων Καϊρείου Βιβλιοθήκης, οι Εκδόσεις Gutenberg και η κόρη του. Γέμισαν από Ανδριώτες και οι δύο αίθουσες της στοάς του βιβλίου. Είχε πάρα πάρα πολύ κόσμο. Ήταν συγκινητικό, τόσοι πολλοί Ανδριώτες όλων των ηλικιών, ήρθαν για τον Αντώνη. Πολλοί στάθηκαν όρθιοι μιας και δεν υπήρχαν άλλες καρέκλες. Τα λόγια των ομιλητών, η ανάγνωση κειμένων από το βιβλίο "φωνές της Ανδρου" έγιναν "εικόνες" στη μικρού μήκους ταινία του Γ. Δάμπαση. Ήταν μια υπέροχη βραδιά. Θυμηθήκαμε, γελάσαμε, νοσταλγήσαμε, μάθαμε διάφορες άγνωστες στιγμές της ιστορίας του τόπου μας. Ήρθαν και από την Άνδρο ο Παπαγιάννης, ο Βαγγέλης Λουκίσσας με τα σύνεργα του αλλά χωρίς την Πέρλα κ.α. Η Ερατώ με φωνή όλο συγκίνηση στο τέλος μας ευχαρίστησε κλείνοντας έτσι μια γλυκιά βραδιά γεμάτη Άνδρο και τις "φωνές" του Αντώνη Πολέμη

*Βέβαια το "βρε Ερατώ" όπως το έλεγε ο Αντώνη λίγο τρεμάμενα, λίγο τραβηγμένα.

4 σχόλια:

  1. Ήταν πραγματικά καταπληκτικά!!
    Μάθαμε και άγνωστες πτυχές του Κυρ Αντώνη. Εντυπωσιάστηκα από την αγάπη του για το Διάβασμα,το Θέατρο,τις Τέχνες και τελικά για τον ίδιο τον άνθρωπο. Είναι ζωντανό παράδειγμα στους Νεώτερους.Η εικόνα με το ποδήλατο και η δίψα για Ζωή και δημιουργία θα μου μείνουν αξέχαστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα από την επιτέλους ηλιόλουστη Άνδρο.
    Χαίρομαι πολύ που είχε επιτυχία η βραδιά για τον κυρ Αντώνη, έχω τόσες όμορφες στιγμές να θυμάμαι από αυτόν όταν ερχόταν στη Βιβλιοθήκη. Έμπαινε μέσα και με αυτή τη βροντερή φωνή, φώναζε "Μαρία". Πάντα θα τον θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kalispera ap to nj.

    allodapi o eggonos tin pemti eirthe spoiti, forouse grabata me kardies. einai sketi glika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. DIMITRI POSA ESOROUXA ALAZEIS THN HMERA? H TASIA DEN THA PROLAVENEI NA PLENEI XA XA XA,VLEPEIS POSO POLY AGAPIOUNTE TA EGGONIA? KAI POU NA DEIS OTAN THA SE FONAZEI-POPPOU-DEN SOU LEO TIPOTA !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή