Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Με το καραβάκι στο 2013

"Ως Χώρα της θάλασσας, η Ελλάδα είχε το έθιμο του στολισμού του καραβιού. Το καράβι συμβολίζει την καινούργια πλεύση του ανθρώπου στη ζωή, μετά τη γέννηση του χριστού. Έθιμο που υποχώρησε με το χρόνο, μπροστά σε αυτό του δέντρου, αλλά κανένας δεν δείχνει να το έχει ξεχάσει. Το ελληνικό παραδοσιακό καραβάκι αποτελεί παράδοση των παλαιών εποχών της χώρας μας, που τα παιδιά με αγάπη, χαρά και δημιουργικό νου κατασκεύαζαν τα παιχνίδια τους. Αποτελούσε, όμως, και ένα είδος τιμής και καλωσορίσματος στους ναυτικούς, που επέστρεϕαν από τα ταξίδια τους" γράφει στην κάρτα του ο Φιλοπρόοδος Ομίλος «ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ» και μας στέλνει τις ευχές του:
Για τις γιορτές που έρχονται & τον καινούργιο χρόνο δεχτείτε από τον Πρόεδρο & τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλοπρόοδου Ομίλου «ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ» τις πλέον εγκάρδιες & θερμές ευχές για πρόοδο, υγεία και χαρά.
http://www.gavrio.gr/

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα από την,για άλλη μία φορά, απομονωμένη Άνδρο. Πως κατάφεραν και άφησαν το νησί με ένα παλιοκάραβο,που μια περνάει και την άλλη δεν περνάει. Σε ποια εποχή γυρίσαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ???ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάτι τέτοιο Αλλοδαπή, άκουσα και εγώ. Οι μέρες που είναι δεν θέλω να βρίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή