Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Καιρός φέρνει τα λάχανα....

....καιρός τα παραπούλια.
Σεμινάρια για αγρότες Διαβάστε εδώ
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας ξεκινά σεμινάρια για νέους από 24 έως και 40 ετών, που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα.

Ο λαχανόκηπος του σπιτιού, Επίκαιρος οδηγός του 1941 Διαβάστε εδώ
Κλασικό βιβλίο εύχρηστο, αναλύει με απλά λόγια τους τρόπους καλλιέργειας, περιποίησης και καταπολέμησης των ασθενειών των λαχανικών. Το παλιό αυτό βιβλίο εκδόθηκε το 1941 για να βοηθήσει την ελληνική οικογένεια στη δύσκολη περίοδο του πολέμου και της κατοχής.

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα, καλημέρα, καλημέεεερααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόλυ καλο βιβλίο,μόνο που θα με δυσκολέψει λιγο η.....κόπρος των σταυλων!!!!
    Καλημέρααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα απο τα συννεφιασμενα Λειβαδια.

    Εμενα παλι το σερμπετι θα με δυσκολεψει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα μετά από τη χθεσινή νεροποντή, με αστραπές, βροντές και αστροπελέκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σας ...
    Και επειδή έπιασαν τα κρύα ,ώρα για μια ωραία πιτουλα ....

    Τραχανόπιτα ορεινής Ναυπακτίας

    Υλικά:2-3 κουπες τραχανα γλυκο
    4-5 μετριες πατατες βρασμενες χωρις το φλουδι και λιωμενες με πηρουνι
    2 κουπες τυρι φετα 
    γαλα κατσικισιο (ή αγελαδινο) οσο παει για να εχουμε εναν οχι πηκτο χυλο
    2-3 αυγα
    1 κουπα λαδι
    αλατι (κατα βουληση εξαρτωμενο απ το τυρι)πιπέρι

    Εκτέλεση:Σε λεκανη ανακατευω ολα τα υλικα και αφου λαδωσω καλα ενα ταψι, αδειαζω μεσα το χυλο.Περιπου σε 45΄στους 230 βαθμους ειναι ετοιμη (οταν ροδισει καλα η επιφανεια της).

    Επειδη στην περιοχη που ανεφερα οτι κατα παραδοση, φτιαχνεται, κανει αρκετο κρυο, συνηθιζουν στην επιφανεια της πιτας να αραδιαζουν λουκανικα μολις αρχισει να πηζει ο χυλος.

    πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/traxanopita-oreinis-naypaktias.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ CD ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΤ!!!ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΤΟΥ!!!ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή