Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η πλατεία των ονείρων

















... για κάθε μικρό παιδί. Η πάνω πλατεία.είναι πάντα ένα κορυφαίο σημείο συνάντησης, όταν ο ήλιος πέφτει και η αγορά γεμίζει κόσμο.

19 σχόλια:

  1. "Η πλατεία των ονείρων"!

    Δεν υπάρχει ομορφότερος τίτλος και σκέψη για να ξεκινήσεις τη μέρα!

    Καλημέρα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σε όλους.
    Καλημέρα Κουπεπέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτές οι πλάκες της πάνω πλατείας εάν είχαν στόμα τι θα έλεγαν ....
    πόσες παρελάσεις...πόσο πολύ παιχνίδι ,γρήγορα περάσματα για το σινεμά....
    έχω ρίξει τόσο πολύ παιχνίδι "ρολογά ρολογά","στρατιωτάκια" κρυφτό....παρελάσεις ......ουζάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η πλατεία στα μάτια μου όταν ήμουν παιδάκι μου φάνταζε τεράστια,μου προκαλούσε δέος, ήταν το έμπα σε έναν κόσμο παραμυθένιο με τα πλακόστρωτα στενά καλντερίμια, χάζευα με τα αρχοντόσπιτα να κρέμονται πάνω από την θάλασσα,στολισμένα με τα πιο όμορφα λουλούδια,η μυρωδιά τους είναι ακόμα στην μύτη μου ,,,,
    Όλη μου η ζωή, γύρω από τον τόπο σας ,,, Τυχαίο;

    Καλημέρα σας παιδάκια ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η πλατεια...
    τοπος αγαπημενος,παιχνιδια,τρεχαλητα,γλυκο υποβρυχιο απο του Μπονη,παρελασεις,καρδιοχτυπια ερωτικα,ραντεβου με φιλους,ηλιος κοπανιστος στο κεφαλι,απαγκιο ξεκουρασης μετα απο βολτες!
    ετσι κι αλλιως ολες οι γωνιες της Ανδρου μου κρατουν και ενα κατι τις!
    μα ολες!

    φιλια σε ολους και καλη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα μηνυμα για την ''καψοραχη''Μαρια Ανυση,απ τα Λειβαδια που ρωτα ποιος/α ειμαι για τα ωραια θα ελεγα ,ΟΧΙ ΟΜΟΡΦΑ,λογια σχετικως με το ''καλως ηλθατε στο ΓαυριοΝ.Ιδιαιτερα πατριδα μου ειναι και εμενα η Ανδρος ΜΑΣ.Εγω τα εζησα εκεινα τα χρονια,με την ανεμελια της νιοτης μου,της γεματης με ονειρα οπως εγραψα και χθες.Δεν σε ξερω ''καψοραχη''ισως να εισαι πολυ μικροτερη μου στο Γυμνασιο στην Χωρα στις κοντινες μου ταξεις δεν θυμαμαι τετοιο ονομα κα επιθετο εννοω,εξ αλλου εχουν περασει κοντα ......50 χρονια ,οχι, μαλλον κατα κατι λιγοτερα.Το πανω -κατω οι βαλιτσες το εζησα στα φοιτητικα μου χρονια πηγαινε ελα Αθηνα-Ανδρος.Παντως εδω στο Λειβαδιανο''στεκι''εχουμε κανει στο παρελθον κατι κοντρες,και βλεπεις οτι εκτος απ τις διαφωνιες που μπορει να εχουμε με καποιον αγνωστο,καποιες φορες μπορει να μας τσιγκλισεικαι καποιες ευαισθητες χορδουλες της ψυχης μας.Παντως νασαι καλα κυρα μου και θα προσπαθησω να μαθω για εισαι απο καποιους γνωστους μου Λειβαδιανους.ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλε μου αγνωστε ανωνυμε!κατ'αρχας σε ευχαριστω για την απαντηση!θα σου πω οτι για μενα οι "διαφωνιες" οι ομορφα διατυπωμενες ηταν και ειναι και θα ειναι παντα προκληση ενδιαφερουσα!οι ανθρωποι με αποψη ακομα και εντελως αντιθετη με την δικη μου ειναι για μενα ενδιαφεροντες!

    οσο για τα χρονια...η πικρη αληθεια ειναι οτι θυμομαστε τα ιδια πραγματα...αρα η αποσταση αν υπαρχει θα ειναι μικρη!αστα...ρωτα λοιπον και αν δεν με ξερουν με το ονομα μου πες η εγγονη του Καλαματα!


    θα χαρω να μαθω το ονομα σου ειλικρινα...και ευχομαι να τα ξαναπουμε συντομα
    φιλικα

    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νιωθω οτι οι ωραίες στιγμές έρχονται απροειδοποίητα...

    Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΣΙΓΚΑΚΙΑ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ ΓΚΑΠ ΓΚΟΥΠ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ Τ ΑΓΓΛΙΚΑ!!ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ,ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΜΑΚΡΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα που έρχεται ο Sankara στην Άνδρο λέτε να εξαφανίσει τα σκουπίδια και τη βρωμιά που έχουν οι δρόμοι?
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το προβλημα βρε Γαρουφαλιτσα του Ελληνα ειναι οτι παντα μα παντα περιμενε καποιον "μαγο" να του λυσει το προβλημα!!!

    οι μαγοι μας τελειωσαν καλο μου....

    πολυ καλημερα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πότε θα έρθει ξαδελφη; μ' ενδιαφέρει χε, χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ????ΑΥΤΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ???ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. χαχαχχαχαχα,καλο Αλλοδαπή....χαχαχαχα
    και εμενα με ενδειαφερει άμεσα.....χαχαχχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σήμερα είναι της Αγίας Γαρουφαλιάς? Καψοράχη μου σήμερα όπως ερχόμουν στο Λειβαδιανό δρόμο, με έπιασε απελπισία από τα σκουπίδια που υπήρχαν. Είπα μήπως μας σώσει κανένας μάγος, μια που εμείς δεν κάνομε τίποτα γι'αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γαρουφαλιτσα σε καταλαβαινω μωρε!και δεν το εοπα για σενα ειδικα!εδω και αιωνες ΟΛΟΙ οι Ελληνες πιστεψαμε σε μαγους!σε χαρισματικους!σε ηγετες!!
    ε λοιπον ηρθε η ζωη και απεδειξε οτι και αν υπηρξαν αυτοι δυστυχως το συστημα τους μασησε και τους αλλιωσε!(εγω προσωπικα δεν πιστευω οτι ΗΤΑΝ)γι αυτο ειπα οτι και τα σκουπιδια ΚΑΘΕ ειδους σκουπιδια στη ζωη μας δεν θα τα διωξει κανενας μαγος...
    εμεις μονο...με προσωπικη δουλεια και λογικες επιλογες!!!
    αυτο! αν γιορταζεις χρονια σου πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευχαριστώ για τις ευχές Καψοράχη. Θα αρχίζω να το πιστεύω οτι με λένε Γαρουφαλιά.Χι,χι
    Θα γλυτώσουμε και τη φασαρία του Δεκαπενταύγουστου, έτσι Καψοράχη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή