Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Το Αιγαίο δεν ανήκει πια στα ψάρια



Η Greenpeace πραγματοποίησε έρευνα για το πώς καταναλώνουμε ψάρι. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, 9 στους 10 Έλληνες δεν γνωρίζουν πώς αλιεύθηκε το ψάρι που καταναλώνουν και κατά συνέπεια την κατάσταση των αποθεμάτων του. Αυτό προέκυψε από την έρευνα, όπως και το ότι βασικός παράγοντας που αναγκάζει το μέσο Έλληνα να περιορίσει τη διατροφή του σε 3-4 είδη ψαριών, τα οποία βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Για να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές πρέπει να διευρύνουμε την ποικιλία των ψαριών που αγοράζουμε και να ζητάμε να έχουμε πρόσβαση σε ψάρια που έχουν αλιευθεί με βιώσιμο τρόπο, από παράκτιους ψαράδες. Δες αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας...
Greenpeace Ελλάδα, Κλεισόβης 9, τ.κ. 106 77, Αθήνα τηλ. 210 3840774-5 (9:00-15:00)

Επίσης:
Το Αιγαίο χάνει τα ψάρια του ΒΗΜΑ 
Το Αιγαίο χάνει τα ψάρια του! / Η κρίση χτυπάει τη θάλασσα περιοδικό ΜΟΝΟ τ. 5 (κυκλοφορεί)
Έρευνα της Ντίνας Καράτζιου για τη διαρκή υποβάθμιση των ελληνικών θαλασσών και τις επιπτώσεις της στη βιωσιμότητα των παράκτιων και νησιωτικών κοινωνιών. Παρουσιάζονται στοιχεία από μελέτες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» που δείχνουν πως θα μπορούσε η θωράκιση των θαλασσίων οικοσυστημάτων να αποτελέσει ένα δυνατό χαρτί ενάντια στην κρίση.
ΕΥΠΛΟΙΑ e-περιοδικό του δικτυου αιγαίου 

22 σχόλια:

  1. Αυτοκτόνησε συνταξιούχος-δάσκαλος στη Καβάλα
    http://www.inews.gr/0/aftoktonise-syntaxiouchos-daskalos-sti-kavala.htm
    Αλλος ένας συνταξιούχος έδωσε τέλος. . . στη ζωή του. Στο ιδιόχειρο σημείωμα γράφει ότι δεν αντέχει τον εξευτελισμό και την κρίση.

    Αυτοκτόνησε 75χρονος συνταξιούχος στον Βόλο
    http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/126709/aytoktonise-75hronos-syntaxioyhos-ston-volo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είναι όλοι αυτοί που τους κολάκευαν πριν χρόνια και τους έλεγαν "περήφανα γηρατειά". Οι προδότες στέλνουν τα γεροντάκια στον τάφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρομφαία ρομφαία ἐσπασμένη εἰς σφάγια καὶ ἐσπασμένη εἰς συντέλειαν, ἐγείρου ὅπως στίλβῃς ἐν τῇ ὁράσει σου τῇ ματαίᾳ καὶ ἐν τῷ μαντεύεσθαί σε ψευδῆ, τοῦ παραδοῦναί σε ἐπὶ τραχήλους τραυματιῶν ἀνόμων, ὧν ἥκει ἡ ἡμέρα, ἐν καιρῷ ἀδικίας πέρας.
    Ιεζεκιήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ!!!ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΑΣΧΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΦΕΤΕΙΝΟ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΨΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΑΛΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εγώ θα το ήθελα Αλλοδαπή, θέλω να είμαι γαλήνια αλλά πως γίνεται με τέτοια γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον 77 χρονο που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα (δεν θυμάμαι τ' όνομα του) τον πάνε για αποτέφρωση στην Βουλγαρία και έτσι για μια ακόμη φορά θα πληρώσουμε τους Βούλγαρους.
    Η πίστη είναι ιερό πράγμα. Όταν δεν πιστεύει κάποιος δεν μπορείς να τον τιμωρείς και μετά θάνατον. Με το ζόρι πίστη δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι οριζει την πιστη? ποια ακριβως η ερμηνεια της λεξης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γιατι περιμενεις απο το συστημα να κατανοησει την εννοια οταν εμεις οι ιδιοι την τοποθετουμε σε οτι αλλο εκτος απο την ελευθερια που η ιδια η πιστη και η θρησκεια του Ιησου περιεχει? καθε διαφορετικος απο εμας απιστος,καθε περιθωριακος απιστος,οποιος δεν ζει συμφωνα με τους δικους μας μικροκοσμους στην θρησκεια απιστος,οποιος δεν τηρει αυτα που οι παπαδες απο συμφερον λενε απιστος...

    ε λοιπον τι περιμενεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εδω ΟΛΟΙ οι Δημοι δεν θελουν τον αποτεφρωτη! ειναι οι ιδιοι τυπακοι που βλεπεις στην τηλεοραση διπλα στους μαλακες δημαρχους να ωρυονται οταν οι ιδιοι μολυνουν την ατμοσφαιρα αναβοντας τα ερκοντισιον μολις παει η θερμοκρασια 20 βαθμοι,οι ιδιοι που με ανοιχτη την βρυση ξυριζονται οι ιδιοι που πετουν τα σκουπιδια τους στην θαλασσα και ερχονται και σου λενε οτι ο αποτεφρωτηρας θα μολυνει την περιοχη τους!
    αλλα με αυτες τις εξουσιες που ΑΥΤΟΙ οι τυποι εκλεγουν ΜΠΟΡΕΙ και να μολυνει γιατι διαφορα λαμογια θα μασησουν και θα γινει στραβη δουλεια....

    ας πληρωνουμε λοιπον να μας πηγαινουν εξω!και εγω εκει θα παω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. wikipedia
    "Πίστη είναι η βεβαιότητα κάποιας ή κάποιου για την αλήθεια ενός ισχυρισμού, ανεξάρτητα αν η βεβαιότητα αυτή είναι δικαιολογημένη ή όχι. Στην περίπτωση που η βεβαιότητα είναι δικαιολογημένη μιλάμε για γνώση και όχι για πίστη. Η ομαδική ή κοινή πίστη ορίζεται στις κοινές αλήθειες που μοιράζεται μια ομάδα πιστών ή ένα ευρύτερο σύνολο από πιστούς, που ακολουθούν για παράδειγμα μια θρησκεία."

    Προσωπικά λέω πως δίχως πίστη είναι δύσκολο να αντέξουμε το φθαρτό της ύπαρξης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...και ο Αντωνάκης, θέλει να μας σώσει.

    THELO NA PETHANO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ...
    by noreply@blogger.com (Χάρρυ Κλυνν)

    Σαμαράς: «Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλάκαι να ζει χωρίς ελπίδα…»

    Αντί να θρηνείτε κύριε Σαμαρά για τουςζωντανούς νεκρούς, πείτε μας για την ωρολογιακή βόμβα της νέας περικοπής μισθών και συντάξεων που μετην υπογραφή σας προγραμματίσατε να εκραγεί τον Ιούνιο του 2012…
    Χάρρυ Κλυνν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 'Προσωπικά λέω πως δίχως πίστη είναι δύσκολο να αντέξουμε το φθαρτό της ύπαρξης μας.'


    Συμφωνω...αλλα μιλωντας για την θρησκεια ο καθεις ερμηνευει την πιστη με τις δικες του μικρες η μεγαλες ικανοτητες αντιληψης! αντιληψης πραγματων και ιδεων...κοινως ευφυια...πχ οταν φολιασανε τις γατες του χωριου καταδικαζοντας ψυχες του Θεου σε αργο και μαρτυρικο θανατο το εκαναν για να κρατησουν την αυλη της "πιστης" τους καθαρη! "πιστοι" ηταν και αυτοι!!!!
    με αυτην την ευφυια λοιπον αυτος που θελει να τον φανε τα σκουληκια ειναι πιστος και αυτος που θελει να τον φαει η φωτια απιστος!
    συμπερασμα δικο μου....τελειως υποκειμενικη η ερμηνεια για τους μη εχοντας καταληλη παιδεια και αντιληψη ,τελειως συμφεροντολογικη για τους εχοντας συμφεροντα (βλεπε εκκλησια)...τελειως υποθεση καρδιας για τους υπολοπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kalispera.

    KAPSORAXI vevea kai eiparxi o megalos, to provlima me tous anthropous einai oti apasxolioude me tous mikrous kai oxi me ton MEGALO.kserome poli kala oti o theos pethane yia mas tous AMARTOLOUS. ti exoun kani oli oi ali yiamas,pou trexome kai tous yiortazome.an diavasete tin AGIA GRAFI pou einai oi KENI DIATHIKI tha doume ti mas leoi na kanome kai pos na ton PISTEPSOME.

    oi KENI DIATHIKI mas leoi oti PRIN TON ERXOMONTOU tha exome diskoles meres. tora tha mou pis oti einai tora grigora {den ksero} oute mas lei oi grafi. ala prepi na eimaste PISTI sen ekino pou tha ksanagirisi. pou tha KRINI zondanous kai nekrous.

    oi pisti einai me tin KARDIA oxi me kamomata.

    poli lane oti pistevoun ala an tous vlepis pos zoune anarotiese.

    oi pisti xameni den paoi.

    tin ali vdomada pou tha psalome to xristos anesti,na to leme me PISTI oxi mono me loyia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. sorry den einai mono yia tin kapsoraxi, einai yia olous emas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. « Ε κακομοίρη άνθρωπε», είπε δυνατά, «μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις - το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα 'ναι πολύ αργά. Ας ανασκουμπωθούμε εμείς που το ξέρουμε, ας σύρουμε μπορεί να μας ακούσουν!»

    Νίκος Καζαντζάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΧ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΕΙΣΑΙ.ΚΑΠΑΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΟΡΙΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΚΑΠΑΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. stin kardia stin agapi kai psixi eimaste, poli poli konda kapase.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ???ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΑ.ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΜΩΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ.ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!!ΚΑΠΑΣΕ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δημητρη...και τον Μεγαλο ο καθεις τον αντιλαμβανεται διαφορετικα....το θεμα ειναι αυτη η αντιληψη να μην ειναι εις βαρος καποιων αλλων! γιατι θα σου θυμισω οτι οι μεγαλυτεροι και αγριοτεροι πολεμοι εγιναν για λογους θρησκευτικους....
    μεγαλη κουβεντα ανοιξαμε και δεν γινεται ετσι...αντε ελα Ελλαδα να βρεθουμε με τον Καπασο να αρχισουμε τα ρακια και να ξημερωθουμε στο λεγε λεγε!

    αγαπη χρειαζεται Δημητρο,αλληλεγγυη,περιθαλψη στον αδυνατο,αντισταση και δυναμη σε αυτο το μαυρο πραγμα που εχει αγκαλιασει την Ελλαδα! με προσευχες μονο δεν γινεται τιποτα...
    αυτη η χωρα διωχνει τα παιδια της στο εξωτερικο και δολοφονει τα γεροντια της...η γενια του Πολυτεχνειου εμεινε μονο τρομαρα της η μιση στους καναπεδες μαλθακη και φοβισμενη και η αλλη μιση στη μασα και στην λαμογια!κατι χαζοι μονο τρωνε ξυλο στους δρομους!αστα χεστα!
    να εισαι καλα παντα!
    Καπασε θα σε δω συντομα καλο μου!


    καληνυχτα σε ολους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή