Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης



«Τα θεμελιώδη δικαιώματα σε αυτούς τους μειούμενους πόρους, όπως ο καθαρός αέρας και το καθαρό νερό, καθώς και η υγιεινή τροφή» κάλεσε τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, Μιγκέλ ντ’ Εσκότο, στις 22 Απριλίου του 2010. Μετά την αποτυχία της διεθνούς συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο του 2009, ο Οργανισμός υιοθέτησε την πρόταση του Προέδρου της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, και καθιέρωσε την 22α Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης».
Φίλοι της φύσης - Ελληνικό Δίκτυο
Δείτε εδώ το υπέροχο: One Day on Earth¨ (Part 1 of 4)

17 σχόλια:

  1. κσλημερα καλη Κυριακη!
    Η γη της Ανδρου θα γελα ειρωνικα σημερα...ετσι πληγωμενη και βρωμικη απο τους τονους σκουπδων!η δικη μας μικρη Μητερα Γη! που δυο χρονια τωρα δεχεται καθημερινα τονους σκουπιδιων! μερικοι τα καινε..καποιο απλα τα σκεπαζουν με πλαστικα (!) σαν την γατα που σκεπαζει τα κακα της...ο δρομος απο τον θερινο κινηματογραφο μεχρι το παραπορτι ειναι μια φρικη!ψοφια ζωα,στρωματα,σαπισμενα τροφιμα,τονοι σκουπιδια σαπιζουν κατω απο χοντρα πλαστικα (και απο πανω!).....και ολο το νησι ετσι ειναι!
    δεν ξερω ποιος ευθυνεται και δεν θα το συζητησω εδω (μη φευγετε!) θα πω μονο οτι η εικονα πονα...και οταν σφιξει η ζεστη θα αρχισουν οι αρρωστιες! και το λεω κυριολεκτικα!
    για τον τουρισμο αστο καλυτερα.....θα πανε αλλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα..... νομίζω οτι ολες αυτες οι "παγκόσμιες μέρες" μας κλείνουν κοροϊδεύτηκα το μάτι....
    Ετσι ακριβώς ειναι Καψοράχη μου...και οι γαστρεντερίτιδες θερίζουν...και αυτο ειναι το "ελαφρύ",τα βαρύτερα θα ερθουν με τη ζεστη πιστεύω!!!
    Πας στην Ανδρο κάνοντας το σταυρό σου... κρίμα πολύ κρίμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κουτρουλο μου το ειχαν πει αλλα αλλο να το βλεπεις! εχω σοκαριστει! και η καυση των σκουπιδων ειναι οτι χειροτερο για την υγεια αλλα τι να κανουν και αυτοι!ειναι απελπισια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ,ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΝΕ!!ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ,ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΩΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ!!!ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΛΕΙΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΠΗΡΑ ΚΟΜΠΟΣΤ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΙΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΡΙΧΝΩ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ!! ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΝΟΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σιγουρα μπορουν αλλα οχι ολοι!ο γερος ανθρωπος πως να το κανει?υπαρχουν βεβαια και οι "κλασικα αδιαφοροι" ....παντως αν δεν βρεθει λυση συντομα θα αρχισετε να πεφτετε κατω απο τις αρρωστιες!και τοτε αναγκαστικα ολοι κατι θα κανουν...θα ερθουν στην Αθηνα για γιατρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΓΗ ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΠΙΣΤΕΨΕΜΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΜΠΟΣΤ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΕΚΕΙ,ΓΑΤΟΥΛΕΣ,ΣΚΥΛΑΚΙΑ,ΖΩΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤ,ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ,ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ,ΤΙΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ.ΟΜΩΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ Η ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μαζι σου και το ξερεις οτι ετσι σκεφτομαι και εγω..απλα τωρα οταν η μανα μου πχ δεν μπορουσε να χειριστει το ΑΤΜ τι να της εξηγουσα για κομποστ! δεν ξερω παλι...μπορει και να τα καταφερνε...οι γεροι ολα τα μπορουν πλεον!!!!εκπαιδευονται απο την πεινα μεχρι την ανοσια.....απλα πρεπει να βασιζομαστε στην φιλοτιμια του καθενος και στην ευαισθησια του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.lifo.gr/team/omorfia/30160
    H ημέρα της Γης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σήμερα τ' απόγευμα όταν γυρνούσα σπίτι από τη βόλτα, σ' ένα μπαλκόνι παλιάς πολυκατοικίας στριμωγμένα μερικά παιδιά. Κάποιος έπαιζε κιθάρα, κάποιος τραγουδούσε, μια κοπέλα έκανε πρίμο σιγόντο, κάποιοι άλλοι σιγοτραγουδούσαν. Τους άκουσα από μακριά να λένε το προτελευταίο κουπλέ:
    "Αν και τελειώνει αυτό το γράμμα
    η ανάγκη μου δε σταματά
    σαν το πουλί πάνω στο σύρμα
    σαν τον αλήτη που γυρνά"
    Στο "Να μ' αγαπάς όσο μπορείς να μ' αγαπάς" τραγούδησα κι εγώ μαζί τους. Ο πρίγκηπας αν και "σκότωσε σώμα του" κέρδισε την αθανασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο παγκόσμιο συνέδριο οφθαλμολογίας.

    Αμερικανός καθηγητής: Θεραπεύσαμε 36 τυφλούς με αυτόλογη μεταμόσχευση επιθηλιακών κυττάρων. (χειροκρότημα)

    Γερμανός καθηγητής: Θεραπεύσαμε 112 τυφλούς με χρήση βλαστοκυττάρων (όρθιο χειροκρότημα).

    Ελλην καθηγητής: Θεραπεύσαμε 36.000 τυφλούς με απλή απογραφή. (Πρώτο βραβείο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από χτες δεν έχω σταματήσει να σημαδεύω.....Άννα πότε τελειώνουν τα φτερωτά;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν τελειώνουν, γεια σου φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ????ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα τον παρατήσει και Κάρλα, τι μα τον κάνει απλό πολίτη, χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ!ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή