Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Γιατί όχι!

Εκείνη τη στιγμή ένα θεόρατο κύμα σήκωσε το Τζόναθαν, κύλησε μακριά του και ξέσπασε στην ακτή μ' ένα χαρωπό ήχο. Τι ομορφιά! Και τώρα να κι άλλο. Έτσι έπρεπε να ζει κανείς- χωρίς έννοιες, απρόσεκτα, ξοδεύοντας τον εαυτό του. Στάθηκε στα πόδια του κι άρχισε να διασχίζει το νερό προς την ακτή, πιέζοντας τα δάχτυλα του μες στη συμπαγή, ρυτιδωμένη άμμο. Να παίρνεις ο,τι έρχεται μαλακά, να μην παλεύεις κόντρα στην άμπωτη και τη ροή της ζωής, αλλά να της ανοίγεις δρόμο- αυτό ήταν που χρειαζόταν. Αυτή η ένταση, που ήταν τόσο λάθος. Να ζεις -να ζεις! Και το τέλειο πρωινό, τόσο καθαρό κι όμορφο, λιαζόταν μες στο φως, και σαν να κορόιδευε την ίδια του την ομορφιά, έμοιαζε να ψιθυρίζει: γιατί όχι!
Κάθριν Μάνσφηλντ, Στον όρμο, Ερμείας

Στις μέρες μας που τα αδιέξοδα είναι καθημερινά αυτό το απόσπασμα είναι βάλσαμο στη πληγή. Το βιβλιαράκι το διάβασα πριν χρόνια, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω το κείμενο που σήμερα μοιράζομαι μαζί σας... "χωρίς έννοιες, απρόσεκτα, ξοδεύοντας τον εαυτό του" Άραγε θα ξανάρθει αυτή η ευλογημένη εποχή;

9 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!ΞΑΔΕΛΦΟΥΛΗ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ Σ/Κ. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ,Η ΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟ Σ/Κ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι θέλουμε να ζούμε αλλά ξέρουμε αν έτσι πρέπει να ζούμε?
    Ετσι μας έφτιαξε για να ζούμε αλλά τα χαλάσαμε,το ήξερε δεν το ήξερε οτι θα την κάνουμε την κουτσουκέλα,εγω λεω το ήξερε...αρα οποτε ξεκλεβουμε τέτοιες στιγμές τις εκμεταλλευόμαστε γιατι κρατάνε λίγο!
    Ααααααααα,καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλους.
    Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου σήμερα. Ας διαβάσομε ένα βιβλίο έστω και παιδικό. Καμία σχέση με το βιβλίο που διαβάζω του Έκο, "Το μοναστήρι της Πράγας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα,καλή βδομάδα ,,,
    Τυχεροί που ζήσαμε αυτή την ευλογημένη εποχή, τώρα θα ζήσουμε με την ανάμνηση της, ξοδεύοντας την αγάπη μας την σκέψη μας και ότι άλλο θα μας κάνει να μη χάσουμε την ψυχούλα μας ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KALHMERA KAI APO EMENA !!

    KALA PERASAME TO SABBATOKYRIAKO ,ANTE KAI TOU XRONOU .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να παίρνεις ότι έρχεται μαλακά....
    Μεγάλη κουβέντα...
    υπάρχει κανείς στην σημερινή εποχή που το πετυχαίνει αυτό??

    ας πούμε καλό μήνα και ας περιμένουμε να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kalispera....

    eftixia tou xronou na katsis spoitisou na me xeretisis tin mera pou yiortazo, oxi eistera apo dio mines ok. xa xa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. FOREVER LIVADIA kalosorises ala pios eisai den ksero. me eipais kai ksadelfe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχεις μεγάλο σόι βρε Δημήτρη τι να σου κάνω. Ξεκίνα να ψάχνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή