Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Περιμένοντας το χιόνι...

"Αν πέσει ο αέρας θα το στρώσει" με κωλυμένο το πρόσωπο στο πορτέλο έβλεπα ίσα-ίσα μέχρι τον Σταυρό. Η αναπνοή θόλωνε το τζάμι και από την ομίχλη δεν μπορούσα να διακρίνω ούτε τα σπίτια του Μέσα Χωριού. Κοιτούσα απεγνωσμένα δεξιά αριστερά, κοιτούσα ώρες μπας δω μια νιφάδα να πέφτει από τον ουρανό. Όταν κουραζόμουν ανέβαινα στην σάλα, άνοιγμα το παράθυρο της καλής πόρτας και χωρίς τις φωνές της μάνας χάζευα. Χρόνια αργότερα το '80, πριν τα τζιπ προελάσουν, βρέθηκα με ένα αυτοκίνητο στον Παρνασσό. Για λίγη ώρα είχαμε χάσει τον δρόμο. Θυμάμαι την σιωπή και το κρύο σαν μπέρτα να μας κυκλώνει, τις αναπνοές μας που χόρευαν στον κρύο αέρα, εκείνη την αίσθηση της απέραντης απόλυτης σιωπής. Λίγες οι μνήμες από χιόνι, συγκεκριμένα μόνο δύο: η γλυκεία προσμονή αποβραδίς και η απίστευτη χαρά όταν η μάνα φώναζε το πρωί: ξύπνα, σήκω το έχει στρώσει!

Το Βλέμμα του Οδυσσέα - Ulysses´Gaze
Το έχουν "παίξει" πολύ τις τελευταίες μέρες τα κανάλια, ας το δούμε μια φορά ακόμη.

11 σχόλια:

  1. ΚΟΡΥΦΑΊΟ στο http://mhmadas.blogspot.com/
    μη μαδάς τη μαργαρίτα

    ΤΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
    Μπορεί τα τελευταία 2 χρόνια να έχετε δει πολλά και τα επόμενα να δείτε περισσότερα. Μπορεί να δείτε ακόμα και τη συντέλεια του κόσμου. Ένα όμως είναι σίγουρο. Δεν θα δείτε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα, φαρμακεία ανοικτά. Μια ακόμα προσφορά των Πατέρων του Έθνους στους αγαπημένους τους insiders.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης και αυτό:

    ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΧΡΩΜΑΤΑ

    ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ

    ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "μωρη φυση! μονη σου εισαι?μονος μου ειμαι και εγω!παρε ενα μπισκοτο!"

    μια φραση ειπωμενη μοναδικα απο τον Θαναση Βεγγο (ισως μονο αυτος θα μπορουσε!)γεματη μοναξια.....


    αντε...ξεκινω για τα ιδια...καλο κρυο να εχουμε!

    ακομα ρωτω...γιατι δεν ανοιγουν οι εκκλησιες να μπουν μεσα οι αστεγοι να ζεσταθουν λιγο? τι στο διατανο φοβουνται οι παπαδες? μην κλεψουν τιποτα και μετα τι θα απογινει η "παμφτωχη" εκκλησια μας? τις προαλλες διαβασα οτι εχουν ανοιξει καποια γηπεδα κλειστα απο πανω...οι εκκλησιες τι περιμενουν? κι αλλους νεκρους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εκκλησίες... είναι τόποι λατρείας... δεν γίνεται αυτό που λες Καψοράχη.
    Η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία μπορεί άμα θέλει να τους στεγάσει σε αίθουσες που ανήκουν στην ιδιοκτησία της, όχι όμως στους ναούς. Δηλαδή να κοιμάται το Πακιστανό κάτω από την εικόνα της Παναγίας; ΟΧΙ Δεν λέω να ξεραθεί σαν τον τζίτζικα ο άνθρωπος, κάπου να του δώσουν ένα απάγκιο. Ν' ανοίξει το παγκάρι, όχι ο ναός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα στο supermarket την "πάτησα" άσχημα, αγόρασα 2 σαπούνια Μασσαλίας καραβάκι. Όταν ήρθα σπίτι διαπίστωσα ότι το ένα δεν ήταν καραβάκι αλλά έγραφε με μικρά γράμματα, αυτά τα τοσοδουλια γραμματάκια που συχαινόμαστε οι απανταχού πρεσβύωπες, made in Germany. Άντε τώρα να πλυθώ μ' αυτό το σαπούνι που σίγουρα από τον πόλεμο το έχουν. gamoto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kalimerasas
    kapsoraxi simfono me esena,bravo oi EKLISIA prepi na eimai etimi yia ton ANTHROPO.
    oi eklisia eimaste EMIS KAI o NAOS.ti natokanis ota pane stis eklisia kai soulene eimai thriskios ala otan thimosoun vlastimane

    XRISTOUS
    PANAGIES
    KADILIA
    THEOUS

    afto legete EIPOKRISIA pio kala na aniksoun tis eklisies na mbi o kosmos, opos kai o theos anikse tin agaliatou yia mas tous amartolous.
    oi eklisia den einai tipotes alo ap ena XTIRIO aftos pou mbeni mesa na arotisi ton EAFTOTOU TI EIMAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημητρη για μια ακομα φορα συμφωνω μαζι σου!
    τοπος λατρειας μπορει να ειναι και ενα μικρο ξεφωτο σε δασος! τοπος αγαπης ομως και προστασιας μπορει να ειναι και αυτο το κτιριο με τις εικονες που εμεις λεμε εκκλησια....οσο για "το πακιστανο" δεν νομιζω οτι η Παναγιτσα θα στεναχωρεθει αν κοιμηθει κατω απο την εικονα της....τελος παντων επειδη ΔΕΒ θελω να το γυρισουμε παλι στο μεταναστευτικο θα πω οτι οταν στολιζομαστε σαν λατερνες και παμε στον "τοπο λατρειας" και κουτσομπολευουμε οποιον μπαινει και βγαινει δεν νομιζω να τιμαμε τον Θεο ιδιαιτερα! η πιο πολυ απο "το πακιστανο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Παναγίτσα δεν θα στεναχωρηθεί εγώ θα στεναχωρηθώ Καψοράχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καψοραχη πεστα εχεις απολυτο δικιο ο Θεος βλεπει ολον τον κοσμο χωρις διακρισεις.Αλα οι παπαδες δεν εχουν κατανοισει οτι ο οικος του Θεου ενοει τον ανθροπο ανεξαρτιτος φιλης και χρωματος.Οσο για χρημα η εκκλησια μπορει να σωσει την Ελλαδιτσα μας και ολον τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκείνος & Εκείνος
    ''Το αυγό'' (1972 επι χούντας)

    http://www.youtube.com/user/japan88gr?feature=g-all-s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το χιόνι είναι ΟΛΑ! και χαρά και λύπη, και δυσκολία και παιχνίδι, και υγεία και καταστροφή.
    Η αλήθεια είναι πως όπως το βιώνουμε σαν παιδιά δεν το βιώνουμε ποτέ ξανά, μπαίνουν στη μέση οι δυσκολίες της μετακίνησης, το χάσιμο του μεροκάματου, οι γλίστρες και τα ξεγοφιάσματα, το ξεπαράδιασμα για να ζεσταθούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή