Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ο Άγιος Κωνσταντίνος δεν ξεχνά!*

Η Ζωή του παπά μετά τη λειτουργία της πρωτοχρονιάς, μιας και η θεία Ελένη δεν βγαίνει από το σπίτι, άφησε στο πορτάκι της θείας Βιολέτας το κομμάτι της πίτας και το ημερολόγιο. Η θεία Βιολέτα τ' απόγευμα τα έδωσε στην θεία Ελένη και εκείνη μιας και είναι λιόφαγη έβαλε την πίτα στο ψυγείο. Περνάει μια μέρα, περνάει άλλη μια, πέρασαν μέρες και φτάσαμε στην Πέμπτη. Πάει η Μαρία για βεγγέρα "βρε Μαρία μπας έμαθες σε ποιόν έπεσε το φλουρί" Δεν ήξερε η Μαρία, τηλεφωνεί στην Αρετούλα. Καμιά τους όμως δεν ήξερε σε ποιον έπεσε το φλουρί. Όταν έφυγε η Μαρία, η θεία Ελένη παίρνει την πίτα από το ψυγείο και αρχίζει να την τρώει. Μια μπουκιά, δυο, τρεις... νάτο το φλουρί! Αμα έχεις τύχη δεν την χάνεις! Σταυροκοπιέται και τρέχει να πει στην Αρετούλα τα καθέκαστα.. Έτσι λοιπόν και έτσι, το φλουρί της πίτας του Αγίου Κωνσταντίνου έπεσε στη θεία Ελένη και πολύ χάρηκε που ο Άγιος δεν την ξέχασε. Χάρηκα και εγώ, γέλασα όπως και εσείς αυτή τη στιγμή που μέρες μετά την κοπή της πίτας βρέθηκε το φλουρί μετά από τόσα ανεβοκατεβάσματα σε σκαλάκια, πορτάκια, ψυγεία, ντουλάπια... Αλλά έτσι είναι στα Λειβάδια: όλα σχετικά! Σαν τον χώρο, σαν τον χρόνο, σα τον αέρα που φυσά! Το τυχερό νόμισμα συνοδευόταν από μια εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου. Και του χρόνου θεία Ελένη! 

25 σχόλια:

  1. Καλημέρα, θα μπορούσα να βάλω τίτλο: η Οδύσσεια της πίτας στα Λειβάδια. Αλλά στη διήγηση της η θεία Ελένη είπε κάμποσες φορές "ο Αγιος Κωνσταντίνος δεν με ξέχασε" χθες όμως εγώ ξέχασα πολλούς Γιάννηδες και Ιωάννες. Θα συνεχίζω σήμερα. Κατάκοπη έγινα από τις πολλές ευχές. Μα τόσοι πολλοί είναι οι Γιάννηδες; Ναι μπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξύπνησα όμως πρωί για να τους προλάβω όλους! χο, χο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περί σπόρων και καλλιεργειών θα επανέλθω αύριο, μου έχουν θέσει κάποια ερωτήματα και τα ψάχνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάυτό και εγω παίρνω λαχείο και ξεχνάω να το δω μπας και εχω κερδίσει και με ψάχνουν....χαχαχαχχαα
    Καλημέρα με βροχή και σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα, βροχή και εδώ. Μπράβο στη θεία Ελένη και του χρόνου να είναι καλά, να της πηγαίνομε την πίτα. Το ωραίο ήταν που της πήγα δεύτερο κομμάτι πίτας και το έκοψε μπροστά μου μήπως και βρεθεί το φλουρί. Και το τυχερό κομμάτι ήταν μέσα στο ψυγείο της. Τυχερή η γειτονιά μας. Να δούμε απόψε το φλουρί του Συλλόγου που θα πέσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ! ΕΔΩ ΗΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΑΕΡΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πολυ καλημερα σας!
    χειμωνιασε γερα ετσι? αν και εφετος χαρη θα μας κανει να ειναι ελαφρυς γιατι ξερω πολλες πολυκατοικιες που ΔΕΝ εβαλαν πετρελαιο! να δειτε που εκει στο εννιαμηνο θα εχουμε εξαρση γεννησεων!!! τοση συσφιξη σχεσεων για ζεστασια καπου βγαζει.........

    κουτρουλο μου και εγω ετσι κανω...παιζω κανενα λοτο και δεν το κοιταζω...επιτηδες....περνανε μερες και ονειρευομαι...κτιζω σπιτακι στην Ανδρο,ξεχρεωνω τα χρεη,τακτοποιω ανθρωπους,ταξιδευω....για λιγες μερες εστω και στην φαντασια μου περναω καλα! προχτες ανακαλυψα στο πορτοφολι δελτιο πριν τα Χριστουγενα!!! απο το πολυ ονειροπολημα το ξεχασα!!!!


    αντε....παω στην μανουλα και θα τα ξαναπουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αστυνομικό παρέσυρε το βράδυ με το όχημά του ο Κίμων Κουλούρης. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος!

    http://www.radio9.gr/News.aspx?a_id=31815

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. TWITTER
    zoemavroudi Zoe Mavroudi
    Noμίζω ότι είναι ώρα να συζητήσουμε σοβαρά την πιθανότητα ότι ο Κίμων Κουλούρης είναι αναρχικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδιά πόσο χρόνω είναι ο Κουλουρης; δεν θα κοντεύει τα 80;
    Και οδηγεί;

    Για κάτι τέτοια... και πολλά άλλα φτάσαμε στον πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διήγηση από Παπαδιαμάντη,
    Boul boul μου θύμισε η περιπέτεια του νομίσματος και η τυχερή θεία Ελένη που το βρήκε. Να είναι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Γιασεμάκι!

    Το '40; Τζόβενο δηλαδή
    Σαν δεν ντρέπεται ο αχάβαδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μαλλον το πολυ αϊ λαινερ φταιει!! εχει εισχωρησει στον εγκεφαλο! χι χι!

    το θεμα δεν ειναι ΤΙ εκανε ο Κουλουρης και ο καθε καραγκιοζης απιθανος τιποτας τυπου Κουλουρη!!
    το θεμα ειναι οτι ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...κατι παιδακια που διαδηλωνουν κλεινονται στα κρατητηρια και τα ξεχνανε εκει για μηνες..σας θυμιζω το παιδι με τα πρασινα παπουτσια που εμεινε μεσα μηνες επειδη σε καποια φωτογραφια καποιος που φοραγε πρασινα παπουτσια πεταγες πετρες στους μπατσους!!!και τρωνε και το ξυλο της αρκουδας....και ο καθε καραγκιοζακος ελεεινος με ανωθεν "παρεμβαση" αφηνεται ελευθερος...ας κτυπαγε καποιος απο εμας εναν μπατσο στον δρομο ετσι και θα σας ελεγα ποτε θα εβγαινε και ΠΩΣ! ποσο μαλλον να ηταν πιτσιρικας.....δεν γιναμε ζουγκλα...λακος με σκατα εχουμε γινει και επιπλεουν οι κουραδες με το συμπαθειο κιολας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όσο για τον κ.Ο πέρασε με κόκκινο φανάρι ,τον σταμάτησαν δεν δέχτηκε την κατηγορία λόγω του ρόλου του στην πολιτική ζωή του τόπου μας,αν και του υπενθύμισε ο αστυνομικός ότι είναι Έλληνας πολίτης και υπόκεινται στις κυρώσεις του νόμου ισότιμα έναντι των υπολοίπων.Η απάντηση? Ο τραυματισμός του αστυνομικού.

    Εύλογο το ερώτημα, οι έφηβοι που διδάσκονται <>στη Β΄Λυκείου τι θα ρωτήσουν τους διδάσκοντες και ποιά παραδείγματα προς μίμηση εκείνοι θα υποδείξουν? Μήπως των 300 ?
    Του..... Λεωνίδα.
    Έως εκεί!!!!
    Γιατί οι σημερινοί 300?
    Άφησαν τις Θερμοπύλες ανοχύρωτες αφού η καρέκλα τους και θερμαινόμενη είναι ,χωρίς μειώσεις , me extra,με παχυλές αποζημιώσεις ,συνταξάρες,καταθέσεις in Europe και τα συναφή!!!!!
    .....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υ.Γ διδάσκονται, Πολιτική και Δίκαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γειά σου Leader Boul boul!

    Καλή συνέχεια ......!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μόλις γύρισα από την κοπή της πίτας και του χρόνου. Το κομμάτι σου Boul boul θα το πάρει η θεία Ελένη. Περάσαμε ωραία με πολλά γλυκά και το υπέροχο προφιτερόλ της Χαρίκλειας. Άλλο ένα βράδυ με πολύ φαί, από αύριο δίαιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βοul-boul λες να βρει και άλλο φλουρί στο κομμάτι σου η θεια Ελένη?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ boul boul, (απαντώ εδώ γιατί στην προηγούμενη ανάρτηση έκλεισαν τα σχόλια) σ' ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση στην κοπή της πίτας, θέλω πολύ να έρθω, κλείσε μου θέση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή