Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ταπεινό χρυσαφένιο βελανίδι

Το "Κ'' της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ έχει ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο: "Τα χρυσά βελανίδια της Τζιάς" Η Καλιφορνέζα  Marcie Mayer έχει βάλει στοίχημα να μετατρέψει το παραγνωρισμένο καρπό του αγαπημένου της νησιού σε πηγή πλούτου. "Όπως ελπίζω ότι οι Τζιώτες, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες, θα επανεκτημίσουν τα "περιουσιστικά τους στοιχεία", τα φρούτα, τον άνεμο, τον ήλιο και θα αναζητήσουν το εισόδημα τους στη βάση της περιβαλλοντικής ακεραιότητας του όπου ζουν" λέει η Marcie Mayer" Για να βρει χρήματα αποφάσισε να συμμετάσχει στο Kickstarter.com σε ένα νέο διαδικτυακό σχήμα γνωστό ως crowdfunding. Το Kickstarter λειτουργεί σαν εργαλείο χρηματοδότησης. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρουσιάσει μια ιδέα και οι επισκέπτες δηλώνουν το ποσό που προσφέρουν ως δωρεάν. Δεν γίνεται καμμια συναλλαγή αν πρώτα δεν συγκεντρωθεί το σύνολο της χρηματοδότησης. Οι πληρωμές γίνονται μέσω Amazon για διασφάλιση της αξιοπιστίας. Εντυπωσιακά απλό; Τα βελανίδια λοιπόν δεν είναι μόνο για τα σκιουράκια, "είναι ένας καρπός από τον οποίο δεν πετιέται τίποτα" Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά!
Περισσότερα: iloveacorns.com
Σύλλογος Φίλων Κέας
Kickstarter: Η γενιά του do it yourself

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα, εντυπωσιάστηκα πολύ με το άρθρο. Μας βλέπω όμως να τρώμε... βελανίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα.
    Και ΄γω ,Boulίτσα,αλλά να βρούμε και καμιά συνταγή γιατί πως θα τα τρώμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΔΙΝΑΝΕ ΩΣ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ. ΆΛΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!

    Η ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΓΥΡΩ ΤΗΣ (ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΧΕΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΥΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. boulίτσα δε γίνεται να δίνουμε τα βελανίδια στους χοίρους και εμείς να τρώμε τους χοίρους;
    αντί να τρώμε τα βελανίδια;
    pleeeease!

    ΑπάντησηΔιαγραφή