Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πάντα εκεί

Η φωτογραφία δεν είναι σημερινή, δεν ξέρω πως έδυσε σήμερα η ήλιος, ούτε πότε άναψαν τα φωτάκια, δεν ξέρω αν έχει σύννεφα βαριά πάνω από τις Μαίνητες, δεν γνωρίζω αν φυσά, αν κάνει κρύο, αν κράζει η γερακίνα και ποια σκυλιά φωνάζουν. Δεν ξέρω τίποτα. Μικρή άνοιγα το πορτέλο της πάνω πόρτας και ώρες χάζευα το φως να μικραίνει, να γίνεται σκοτάδι, οι σκιές να χάνονται, το μπλε να γίνεται μαύρο. Την φωτογραφία έχει βγάλει το Κουτρουλό πριν ένα χρόνο. Μπορεί να μην έχει τόσα σύννεφα απόψε, αλλά ο αέρας... ο αέρας φαντάζομαι πως είναι ο ίδιος γεμάτος αλάτι, υγρασία ή ακόμη μπορεί να σφυρίζει καθώς περνά ανάμεσα από τα δένδρα ξεχασμένους σκοπούς ή κάτι κοινό, απλό και χιλιοειπωμένο: εδώ, εκεί, στα μάτια στην ψυχή, η Ανδρος, σαν νοσταλγία, σαν πραγματικότητα... πάντα εκεί.

meteorologos,gr
5 Μποφόρ=τα δένδρα χορεύουν σιγανά
Υγρασία: 61% =το πρωί τα χωράφια θα είναι άσπρα
Ορατότητα: 16km=Μια χαρά πεντακάθαρα βλέπω τις Στραπουργιές

5 σχόλια:

  1. Εγώ περιμένω να δω το περίεργο δεντρο της Καψοράχης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδια επειδη ειμαι του ασχετου με την ιστορια κομπιουτερ-φωτογραφια θα πρεπει να μεσολαβησει ο γιοκας μου...και εδω θελει υπομονη...θα το δειτε!
    παντως εχει πλακα....σημερα ηρθε μια φιλεναδα σπιτι και το ειδε...μου λεει "το αλλο μισο ειναι απο την αλλη μερια του τοιχου?" χι χι χι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφεντικο το κειμενακι ενα κοματι μελι και νοσταλγια....εγω εχω στην μυτη και την μυρωδια....μυριζουν οι νυχτες στην Ανδρο..αλλιωτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καψοράχη... Οι νύχτες της Ανδρου μυρίζουν αλλιώτικα εδώ και καιρό γιατί τα σκουπίδια έχουν, απ' όσα μου λένε κατακλύσει τα πάντα. Έχω κολλήσει με ψαρόκολλα με το θέμα αυτό, σήμερα το βράδυ όμως θυμήθηκα το Ανδριώτικο αεράκι... όπως παλιά... Μου φαίνεται απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Άνδρο.
    Μέσα στη μόδα Καψοράχη; μισό δένδρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι...παω ασορτι με την εποχη...ολα μισα!

    το αερακι θυμαμαι και εγω...εκεινο το αλλιωτικο..οσο για το θεμα των σκουπιδιων...σαν να βλεπω τον Vanglook να ορμαει με τους δικους του λεβεντες φιλους ......μονο ετσι ισως γινει κατι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή