Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

What is the time hunting?

Ορτυκότοποι Κυκλάδων
To κυνήγι του ορτυκιού στην Ελλάδα
Γιατί το κυνήγι; Γιατί ο άνθρωπος είναι βασικά κυνηγός και σαν κυνηγός έμαθε να επιβιώνει.Τα σούπερμαρκετ δεν ήταν στην ίδια θέση, κανείς δεν μας λέει πως για πάντα "χαρούμενοι" θα γεμίζουμε το καλάθι. Για να δούμε τι θυμούνται τα κύτταρα μας από το μακρινό κυνηγετικό μας παρελθόν! Λοιπόν... πόσα φυσίγγια παίρνει το δίκανο; (το διάβασα σ' ένα site, αλλά δεν βρήκα την απάντηση)

6 σχόλια:

  1. Ποιά είναι τα πιθανά σενάρια για μετά

    http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/288206/Default.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί μας βάζεις για δίκανα και για σενάρια boul-boul.....έχω και δίκανο και μονόκανο.....λες να μου χρειαστούν?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KALHSPERA BOUL BOUL ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ααααααα ωραίο θέμα.....
    Όντως ήταν κυνηγός, άρα συλλέκτης τροφής, διαχειριστής της φύσης, οικολόγος, μετεωρολόγος, σημαντικό πρόσωπο στις τοπικές κοινωνίες κ.α.
    Δυστυχώς η απομάκρυνση του ανθρώπου από την φύση γέννησε τους <> οι οποίοι βγάζουν δελτία έκτακτων καιρικών φαινομένων, όταν αρχίζει να χιονίζει ή να βρέχει δυνατά προκαλώντας τον χλευασμό από τους ανθρώπους της επαρχίας και γενικότερα τέτοιου είδους ανωμαλίες*.

    *όπου ανωμαλία, Βλέπε κυρία που βλέπει πουλιά (πέρδικες) σκοτωμένες και αναφωνεί <<,τα κακόμοιρα τα πουλάκια>>, σε αντίθεση με γιαγιά των Βαρδουσίων που λέει <>....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to mono zoo poy skotoni gia diaskedasi ine to zoo anthropos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πώς τα πλυντήρια επηρεάζουν την υγεία μας

    Επικίνδυνο το πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες

    Μπορεί το πλύσιμο των ρούχων σε υψηλές θερμοκρασίες να εξαφανίζει τους δύσκολους λεκέδες, καθαρίζονται, όμως, τα ρούχα μας πραγματικά;
    http://www.totefteri.com/2011/10/blog-post_8921.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FMdtyn+%28%CE%A4%CE%BF+%CE%A4%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B9%29

    Στην προσπάθειά μας να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πλυσίματος, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό επηρεάζει την υγεία μας, σύμφωνα με την Dailymail. Μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το κάθε φορτίο με ρούχα περιέχει 100 εκατομμύρια e.Coli!

    «Πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας με τέτοιον τρόπο ώστε να μην είναι καθαρά μόνο οπτικά, αλλά και σε θέματα υγιεινής» τονίζει η καθηγήτρια Sally Bloomfield από το London School of Hygiene and Tropical Medicine.

    Οι ανησυχίες της Bloomfield προέρχονται από μια γερμανική μελέτη που έδειξε ότι τα ρούχα που είχαν πλυθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες ήταν γεμάτα με τον ιό του σταφυλόκοκκου, στον οποίο οφείλονταν μολύνσεις στο ουροποιητικό, δερματικές μολύνσεις ακόμα και πνευμονία.

    Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι καταφέρνουν να νικήσουν αυτές τις ασθένειες τα πράγματα δυσκολεύουν για όσους έχουν επιβαρυμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως είναι οι ηλικιωμένοι ή όσοι έχουν μόλις πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

    Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι θερμοκρασίες δεν πρέπει να πέφτουν κάτω από τους 60 βαθμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή