Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ο έρωτας είναι μυστήριο*

«Αν μπορούσα να γλιτώσω από σένα χωρίς να σε χάσω».
«Λαχταρώ», Σάρα Κέιν, 1998, μετάφραση Τζένη Μαστοράκη.
Αν αντέχετε διαβάστε εδώ ένα μέρος από το εξαιρετικό αυτό θεατρικό έργο. Κατόπιν ακούστε αυτό εδώ το *τραγούδι, για να ισορροπήσουν τα συναισθήματα. Ο καθένας μας έχει τους δικούς του Αγίους. Happy Valentine's Day! Πάρτε και ενα γλυκάκι εδώ

33 σχόλια:

  1. O EΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΑΔΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟ ΕΓΩ, ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θελω να ερωτευτώ ξανά, να κοιμάμαι και να ξυπνάω με την σκέψη του, να ταξιδεύω... να ονειρεύομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και Happy Valentine day!!!!
    Πολλές ευχές στον Βαλεντίνο να ειναι πάντα καλά!

    Ας είμαστε έτσι καλά
    μ’ αυτή την αγάπη
    που πότε σωπαίνει
    και πότε μιλά
    Μπορούμε να μπούμε
    σε πλοία και τρένα
    να δούμε πολλά ή κανένα
    Αν είμαστε έτσι γεροί
    και νιώθουμε ωραία
    που είπαμε όχι σε τόσα μπορεί
    Υπάρχει ένας χρόνος
    στ’ αλήθεια μεγάλος
    να ζει για τον έναν ο άλλος
    Αν είμαστε έτσι ζεστά
    και κάνουμε αστεία στη μέση του δρόμου
    στον κόσμο μπροστά
    Δεν ξέρω τι άλλο
    μπορούσα να ελπίζω
    θα χάσω είχα πει μα κερδίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα και χρονια πολλα στους ερωτευμενους!!!ο ερωτας ειναι παροδικος ερχεται και φευγει ετσι ξαφνικα!!!χρονια πολλα στον Βαλεντινο,Φιλιτσα να τον χαιρεσαι και να ειναι παντα καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο ερωτας ειναι

    ταχυπαλμια
    δυσπνοια
    λαχανιασματα
    αγωνια
    ερωτηματικα
    απαντησεις
    κοκκινο
    φωτια
    ορμονες
    δακρυα
    γελια
    αδυνατισμα
    ξαγρυπνια
    φαγωμενα νυχια
    κλεφτα φιλια
    παρανομια
    ψεμματα
    αληθειες
    εξαψη
    ξεπαγιασμα
    ζηλεια
    μαγεια
    ενεργεια
    χαζεμενο βλεμμα
    αγγιγμα
    δερμα
    υγρα ματια
    ονειρα
    ιδρωτας σε σεντονι
    ψιθυρισμα


    ερωτας ειναι απλα.....ΕΣΥ!


    παρολο που δηλωσα χτες οτι εγω τον ερωτα τον θελω να γιορταζει ελευθερα,προσωπικα,και ....οποτε του γουσταρει...λεω σε αυτους που τον εχουν ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ .......ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε αυτούς που πιστεύουν ότι γιορτάζουν. Γιατί ο έρωτας για μένα δεν έχει καθορισμένη ημέρα γιορτής. Όταν είσαι ερωτευμένος γιορτάζεις κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.
    Να τα εκατοστήσεις Μαριλλήν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΡΩΤΑ ,,,
    ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ,ΘΑΡΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΑΛΙΣΜΕΝΑ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΘΕΣΗ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΟΥΝ ,,,
    ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΖΟΥΝ ,,,ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΖΗΣΑΝ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ,ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ,,, ΧΕ ΧΕ ΧΕ
    ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ,,, Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΜΑΡΙΛΛΗΝ ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γαβ, γαβ
    φατσα εισαι ο σκυλος της ζωης μου
    γαβ και παλι γαβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΞΕΡΩ ΑΓΑΠΙΤΣΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΟΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ,,,ΑΡΦ ΑΡΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έθιμα για....τη γιορτή του Έρωτα!

    ΙΑΠΩΝΙΑ

    Στην Ιαπωνία, η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται σε 2 μέρες. Στις 14 Φεβρουαρίου οι γυναίκες δίνουν τα δώρα τους στους άντρες, ενώ το αντίθετο συμβαίνει στις 14 Μαρτίου «White Day».

    Το δώρο είναι συνήθως σοκολάτα. Μία για όλους τους φίλους, συναδέλφους και συγγενείς ονόματι giri-choco, όπου giri σημαίνει «υποχρέωση», και πωλείται σε καταστήματα. Η δεύτερη (honmei-choco) είναι για το σύντροφο – αγαπημένο και φτιάχνεται από τα χέρια των γυναικών.

    ΓΑΛΛΙΑ

    Λένε πως ένας νέος με το όνομα Charles, Δούκας της Ορλεάνης, έγραψε την πρώτη κάρτα προς τη γυναίκα του όταν τον συνέλαβαν και τον φυλάκισαν στον Πύργο του Άιφελ το 1415.

    Ανύπαντροι άντρες μπαίνουν σε σπίτια από τα παράθυρα και βγαίνουν με το ταίρι που έχουν διαλέξει. Αν η «βαλεντίνα» τους δεν τους ικανοποιεί, την εγκαταλείπουν κι εκείνη οδηγείται σε μια τελετουργική πυρά, όπου γυναίκες καίνε τις φωτογραφίες των τέως συντρόφων τους εξαπολύοντας ύβρεις. Το έθιμο αυτό έχει αποκτήσει διακωμωδητικό χαρακτήρα στις μέρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τσιζκέικ με σοκολάτα και φουντούκια

    Ιδανική πρόταση για επιδόρπιο

    Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα επιδόρπιο, το οποίο θα κάνει τους πάντες να... γλείφουν τα δάχτυλά τους, το τσιζκέικ με σοκολάτα και φουντούκια θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη!

    Υλικά
    Για μία φόρμα διαμέτρου 20-23 εκ.
    • 200 γρ. μπισκότα cookies σοκολάτας ή τύπου «digestive»
    • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
    • 400 γρ. τυρί κρέμα (τύπου «Φιλαδέλφεια» ή «ρικότα»)
    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    • 5 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
    • ½ φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα φουντούκια
    • 2 βανίλιες
    • έτοιμο σιρόπι σοκολάτας για τη διακόσμηση

    Εκτέλεση
    1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Κόβετε τα μπισκότα με τα δάχτυλα και τα χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
    2. Τα ρίχνετε σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα σαν σκληρή ζύμη, με την οποία στρώνετε τον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας. Την ψήνετε για 10' στον φούρνο στους 170°C, και την αφήνετε να κρυώσει.
    3. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη Βανίλια σε σαντιγί, και την αφήνετε στο ψυγείο.
    4. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, και την αφήνετε να γίνει χλιαρή.
    5. Αφρατεύετε στο μίξερ το τυρί-κρέμα μαζί με το γιαούρτι, και προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη σαντιγί συνεχίζοντας το χτύπημα για 2' ακόμη.
    6. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνετε τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα.
    7. Καλύπτετε τα πλαϊνά της ανοιγόμενης φόρμας με μία λωρίδα λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μείγμα του τυριού. Βάζετε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 4-5 ώρες, τουλάχιστον, να παγώσει.
    8. Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα, περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έθιμα για....τη γιορτή του Έρωτα!

    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

    Οι 14 Φεβρουαρίου είναι, σύμφωνα με τα στατιστικά, η πιο διαδεδομένη γιορτή στην Αυστραλία. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν την ημέρα με σκοπό να ενισχύσουν τους δεσμούς αγάπης προς την οικογένεια, φίλους, συναδέλφους και γείτονες, απλά με μικρές πράξεις καλοσύνης. Έρευνες έχουν δείξει πως, στην Αυστραλία οι άντρες είναι αυτοί που είναι πιο ρομαντικοί, αλλά και αγοράζουν τις περισσότερες κάρτες εκείνες τις μέρες.

    ΙΤΑΛΙΑ

    Στην Ιταλία, όλοι οι εορτασμοί γίνονται σε ανοιχτό χώρο, υπό το φως των αστεριών. Χιλιάδες νέοι μαζεύονται γύρω από δέντρα, κήπους και διασκεδάζουν ακούγοντας μουσική και διαβάζοντας ποίηση. Έπειτα, απολαμβάνουν χιλιάδες περίπατους με την αγαπημένη τους. Στο Turin, οι αρραβωνιασμένοι συνηθίζουν να ανακοινώνουν τον αρραβώνα τους επίσημα εκείνη τη μέρα. Ζαχαρωτά και κύπελλα γεμάτα με γλυκά Κι δώρα κοσμούν όλα τα μαγαζιά της Ιταλίας.

    Μια δημοφιλή συνήθεια των γυναικών είναι το ξύπνημα πριν την ανατολή του ηλίου και η αναμονή δίπλα στο παράθυρο. Πιστεύεται πως ο πρώτος άνθρωπος που θα δει μια ανύπαντρη γυναίκα, θα είναι ο μελλοντικός σύζυγός της.

    Ένα δημοφιλές δώρο στην Ιταλία είναι η Baci Perugina, μια μικρή σοκολάτα με φουντούκια, η οποία περιέχει ένα μικρό ρομαντικό ποίημα σε 4 γλώσσες.

    Παρ’ όλα αυτά, οι Ιταλοί θεωρούν πως η γιορτή στηρίζεται στα αμερικάνικα πρότυπα κι έτσι προτιμούν τον εορτασμό της αγάπης «il giorno della festa degli innamorati».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έθιμα για....τη γιορτή του Έρωτα

    ΔΑΝΙΑ

    Ένας ιδιαίτερα ρομαντικό προορισμός για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί η Δανία. Συναυλίες διοργανώνονται σε όλη τη χώρα, ενώ αμέτρητα ζευγάρια κατευθύνονται προς γνωστά μνημεία, όπως Little Mermaid, Den Lille Havfure στην Κοπεγχάγη και στο διάσημο κήπο - λούνα Παρκ Tivoli.

    Οι «κάρτες των αγαπητικών» είναι η πιο δημοφιλής και ρομαντική συνήθεια στη Δανία. Αρχικά, αυτές οι κάρτες είχαν διαφανή μορφή και, όταν έπεφτε πάνω της φως, φαινόταν ένας εραστής που έδεινε ένα δώρο στην αγαπημένη του. Σήμερα, οι κάρτες έχουν διάφορες μορφές, και προτιμώνται συνήθως οι μουσικές.

    Το έθιμο του «Λευκού Λουλουδιού» γιορτάζεται με απέραντη αγάπη και φροντίδα. Εκατομμύρια λουλούδια «γάλανθος ο χιονώδης» στέλνονται σε φίλους και συντρόφους.

    Η παράδοση του Gaekkebrev έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο. Οι νέοι γράφουν ρομαντικά, αλλά και αστεία γράμματα και ποιήματα, γνωστά ως 'gaekkebrev'. Στο τέλος του γράμματος δεν υπάρχει όνομα, αλλά ο νέος υπογράφει με μια κουκκίδα. Έπειτα, η κοπέλα που λαμβάνει την κάρτα πρέπει να μαντέψει τον αποστολέα. Αν πει το σωστό όνομα τής παραχωρείται εκείνη τη χρονιά ένα «Πασχαλινό Αυγό».

    ΣΚΟΤΙΑ

    Στη Σκοτία, τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου την τιμητική τους έχουν οι εκατομμύρια κάρτες εκδήλωσης αγάπης που στέλνονται, γνωστές ως «Βαλεντίνες». Το παράξενο, όμως, είναι πως πάντα στέλνονται ανώνυμα, κι έτσι, όταν έρχεται η μέρα αναμένουν όλοι με αγωνία από τα ξημερώματα τον ταχυδρόμο. Ακόμα και στα σχολεία η μέρα αφιερώνεται σε σχεδιασμό καρτών και σύνθεση ρομαντικών ποιημάτων.

    Ένα, επίσης, σημαντικό έθιμο είναι η αναζήτηση για «ταίρι». Σύμφωνα μ’ αυτό, ο πρώτος νέος που θα συναντήσει στο δρόμο της μια κοπέλα, θα είναι ο συνοδός της για την υπόλοιπη μέρα. Εναλλακτικά, άντρες σ’ ένα πάρτι πρέπει να διαλέξουν ένα χαρτί από ένα καπέλο, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα ονόματα των γυναικών που παρευρίσκονται εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα!!!!!!!!!!
    Καλή Εβδομάδα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταπληκτικά τά μπισκότα τής Μάνιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΖΟ ο βουβαλοσκυλος14 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:43 μ.μ.

    με φωναξε κανεις?

    γλυκεια Βερα.....σημερα θα ερθω να σου κανω κανταδα......ετοιμασου!θα φερω λουλουδια και σοκολατακια!


    αν δεν βρεξει......χιχιχι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έθιμα για....τη γιορτή του Έρωτα!

    ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

    Η Νότια Αφρική αποτελεί έναν από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Χιλιάδες τουρίστες καταφθάνουν στη χώρα και γιορτάζουν την αγάπη τους ξαπλωμένοι σε πανέμορφες παραλίες.

    Σε πολλές περιοχές, επίσης, οι ντόπιοι (συνήθως οι γυναίκες) αναβιώνουν την αρχαία ρωμαϊκή γιορτή Lupercalia.

    Τα μαγαζιά και οι αγορές εκείνες τις μέρες είναι γεμάτα με λουλούδια και σύμβολα αγάπης, όλα συνδυασμένα με το παραδοσιακό αφρικάνικο στυλ. Χοροί και μεγάλα φεστιβάλ διοργανώνονται σε όλη τη χώρα και ντόπιοι και τουρίστες χορεύουν μέχρι το πρωί σε club. Ανεξαρτήτως ηλικίας όλοι υμνούν την αγάπη. Οι πιο τολμηροί οργανώνουν επισκέψεις στη ζούγκλα με την ομοιογένειά τους. Το rafting και η αναρρίχηση στα εξωτικά νησιά του Cape Town και Γιοχάνεσμπουργκ είναι ευρέως διαδεδομένα. Αλλά αν βρεθείτε στην Νότια Αφρική 14 Φεβρουαρίου, προτιμήστε το φεστιβάλ του παραδοσιακού παραθαλάσσιου χωριού Hermanus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κέικ διαζυγίων κάνουν "θραύση" στο Ζάγκρεμπ

    Ποια είναι αυτή η λύση; Ζαχαροπλαστείο στην Κροατία "εξειδικεύεται" σε θέματα χωρισμού, δημιουργώντας γλυκίσματα αποκλειστικά για τέτοιες καταστάσεις, στα οποία χαρακτηριστική θέση έχουν τα αιτήματα των δύο πλευρών...

    "Τα ζευγάρια που καταλήγουν στην απόφαση να χωρίσουν, πλέον, το κάνουν με χιούμορ. Υπήρξε περίπτωση που με κέικ, η σύζυγος ζητούσε από τον σύντροφό της τον σκύλο της οικογένειας, διότι, όπως υποστήριξε, ο σύζυγος δεν θα τον τάιζε", ανέφερε η κα. Ρέμπετς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έθιμα για....τη γιορτή του Έρωτα!


    ΚΙΝΑ

    Η Κίνα έχει, επίσης, αφιερώσει μια μέρα στον εορτασμό του έρωτα, αλλά διαφέρει αρκετά από τις υπόλοιπες χώρες. Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πέφτει την 7η μέρα του 7ου σεληνιακού μήνα στο κινέζικο ημερολόγιο. Έτσι, η γιορτή αποκαλείται «Η νύχτα των 7» (Qi Xi).

    Υπάρχει ένας πολύ ενδιαφέρων μύθος σχετικά με τον εορτασμό αυτόν στην Κίνα: Κάποτε ζούσε ένα ορφανό αγόρι, ο Niu Lang. Το μόνο που είχε στη διάθεσή του ήταν ένα βόδι, κι έτσι δούλευε κάθε μέρα στα χωράφια. Λέγεται πως το βόδι ήταν κάποτε ένας αθάνατος, που είχε σταλθεί από τον Παράδεισο στη Γη ως τιμωρία για πολλαπλά λάθη. Το βόδι που συμπαθούσε πολύ το αγόρι τού είπε μια μέρα: «Είσαι καλός άνθρωπος. Αν θέλεις να παντρευτείς πήγαινε στο ποτάμι και η ευχή σου θα πραγματοποιηθεί!».

    Όταν το αγόρι πήγε στο ποτάμι, είδε τις 7 κόρες του Αυτοκράτορα που είχαν έρθει από τον Παράδεισο για να πλυθούν. Καθώς αιχμαλωτίστηκε από την ομορφιά της μικρότερης κόρης Zhi Nu, έκλεψε τα μαγικά της ρούχα, χωρίς τα οποία δεν μπορούσε να επιστρέψει στον ουρανό. Της είπε πως θα της τα έδινε πίσω μόνο αν τον παντρευόταν, πράγμα το οποίο έγινε. Έζησαν ευτυχισμένοι για πολλά χρόνια και απέκτησαν 2 παιδιά.

    Ο Αυτοκράτορας, όμως, άρχισε να επιθυμεί την κόρη του κι έστειλε τη γυναίκα του για να τη φέρει πίσω, πράγμα που κατάφερε. Ο αγελαδοβοσκός, τότε, καβάλησε το βόδι και κρατώντας τα δυο παιδιά του έτρεξε στον ουρανό να βρει την αγαπημένη του. Η μητέρα της, για να τους κρατήσει χώρια, έβαλε ένα Γαλαξία μεταξύ τους, μετατρέποντάς τους σε μακρινά αστέρια. Η κόρη είναι σήμερα το αστέρι Weaving Maid Star, ενώ το αγόρι το Cowherd Star.

    Τους επιτρέπεται να βλέπονται μόνο μια φορά το χρόνο, όποτε οι κισσοί φτιάχνουν μια μεγάλη γέφυρα που ενώνει τα δυο αστέρια. Είναι η 7η μέρα του 7ου σεληνιακού μήνα.

    Έθιμα

    Στην Κίνα, υπάρχει συγκεκριμένο τελετουργικό με πολλά χρώματα για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου (Qi Qiao Jie). Τα ζευγάρια κατευθείνονται προς το Ναό της Προξενήτρας και προσεύχονται για την αγάπη τους και σ’ ένα μελλοντικό γάμο. Εκεί πηγαίνουν και οι ανύπαντροι ζητώντας να σταθούν τυχεροί στον τομέα του έρωτα.

    Ο εορτασμός ονομάζεται, επίσης, «Εορτή της Κόρης». Όλα τα κορίτσια μαθαίνουν κάποια χειροτεχνίς, όπως η ύφανση. Τη νύχτα εκείνης της μέρας προσφέρουν υφαντά προς τιμήν του αστεριού της 7ης κόρης ζητώντας να γίνουν πιο έξυπνες. Ύστερα, όταν το αστέρι φέγγει ψηλά στον ουρανό, βάζουν στην επιφάνεια της θάλασσας μια βελόνα. Αν αυτή δεν βουλιάξει, σημαίνει πως είναι ώριμες και εκλεκτές για γάμο και μπορούν να ζητήσουν όποιον θέλουν.

    Σε κάποιες επαρχίες, οι άνθρωποι διακοσμούν το κέρατο του βοδιού με λουλούδια εκείνη τη μέρα ελπίζοντας πως αυτό θα τους σώσει από οποιαδήποτε καταστροφή.

    Οι ρομαντικοί μαζεύονται σε διάφορα σημεία και κοιτούν τα δυο αστέρια μέχρι τις πρωινές ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ερωτας η πιο γλυκια λεξη .ελατε αποψε να γιορτασουμε την μερα του αγ .βαλεντινου στα σκαλακια με φαγοποτι δωρα γλυκα τραγουδια και καλη παρεα .εγω παντως δηλωνω ερωτευμενη.μονο σας παρακαλω μην ρωτηστε με ποιον ειναι αδιακρισια.και σας παρακαλω κραταται μυστικα ευχαριστω .χα χα χα χαρικλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αχ! το Χαρικλακι μας!!! εσυ ματακια μου εισαι η προσωποποιηση της χαρας και του γελιου! με σενα ειναι ερωτευμενη η ιδια η ζωη....καλα να εισαι παντα!
    κριμα να μην ειμαι εκει να ανταποκριθω στο καλεσμα!
    φιλια στο αγορι σου.....και στην Περλιτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μάτια που κάνουνε τα μάτια μου
    να χαμηλώνουν.
    χαμόγελο που σβήνεται
    στις άκρες των χειλιών του,
    να το πορτραίτο,
    χωρίς ρετούς κανένα,
    του άντρα που ανήκω.

    Όταν με παίρνει αγκαλιά
    και μου σιγοψιθυρίζει,
    βλέπω τη ζωή ρόδινη.
    Μου λέει λόγια αγάπης,
    λόγια καθημερινά
    κι αυτό μου κάνει κάτι...

    Μπήκε στη καρδιά μου,
    ένα κομμάτι ευτυχίας,
    για το οποίο ξέρω
    πολύ καλά την αιτία:
    Είναι αυτός για μένα
    κι εγώ γι' αυτόν,
    σε τούτη τη ζωή...

    Μου το 'πε,
    μου τ' ορκίστηκε,
    για όλη τη ζωή.
    Και μόνο που τον βλέπω,
    αισθάνομαι στα στήθια μου
    τη καρδιά μου να βροντά...

    Νύχτες αγάπης αξημέρωτες,
    που δε λένε να τελειώσουν
    με κυριεύει μια πελώρια ευτυχία,
    καημοί κι έννοιες σβήνουνε.
    Ευτυχισμένοι... τόσον ευτυχισμένοι,
    που μας έρχεται να πεθάνουμε." Edith Piaf (La Vie En Rose) 1945

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Παναγια μου σιροπια! θα πλακωσουν οι λιλιτζες χειμωνιατικα!

    αυτο δεν ειναι μπλοκ ειναι το σπιτι της bibibo kai του John-John!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΨΟΡΑΧΗ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΟΥΓΚΑΡΙΣΤΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΩ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΑ!!!!ΛΟΥΜΠΑΓΚΟ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΠΑΘΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μόλις γύρισα από την δουλειά
    Εξαιρετικά πέρασα σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ωχ! τι εκανα? το κουτρουλο θα βουτηξει την Μπαρμπι και την Bibibo και θα τις ξεμαλλιασει!!!!
    καλε τον αλλον John-John εννοουσα! oxi ton J.B!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. λιγα πραματα σημερα εξω
    που αλλες εποχες πανηγυρι γινοτανε

    η κριση επληξε και τον αγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. εμεις παλι και περυσι και φετος εδω την βγαλαμε.....καναπεδατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. βεβαιως βεβαιως και οσονουπω στρατηγε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή